Ryanair vrea să zboare după program în ciuda grevelor

 

Grevele anunțate ale piloților Ryanair nu schimbă cu nimic procesele companiei aeriene. Toți pasagerii trebuie să ajungă la destinația dorită, informează compania aeriană. Cu privire la apelul la grevă făcut de sindicatul german Cockpit, compania se arată surprinsă.

Compania aeriană low-cost irlandeză Ryanair a chemat piloții de avion la grevă în dimineața zilei de vineri. Peter Bellew, director de operațiuni la Ryanair, a declarat pentru jurnaliști că, compania va continua să zboare după program. Toți pasagerii sunt rugați să se prezinte normal la aeroporturi, după programul trecut pe bilete. Dacă vor exista întârzieri, ele vor fi recuperate pe parcursul zilei. Cele mai afectate sunt aeroporturile de la Berlin și Frankfurt am Main.

Bellew a arătat puțină înțelegere pentru greva la care sindicatul german al piloților, Cockpit (VC) i-a îndemnat pe angajați. Joi s-a discutat cu reprezentanții VC și despărțirea s-a făcut cordial, cu strângeri de mână, spune Bellew. S-a convenit pentru reluarea discuțiilor pe data de 5 ianuarie. Iar acum vorbim despre grevă, despre care aflăm la televizor. Acestea sunt practici nesimțite, nu este ceva normal, mai adaugă directorul Ryanair. Următoarele discuții programate cu cei de la VC vor avea loc, în ciuda faptului că sindicatul i-a îndemnat pe angajați la grevă.

Ryanair deține, potrivit lui Bellew, circa 4200 de piloți în prezent, dintre care 54% sunt angajați direct de companie. În medie ei câștigă 150.000 de euro pe an. În prezent Ryanair angajează numeroși piloți plecați de la compania aeriană intrată în insolvență, Air Berlin, spune directorul. Compania irlandeză este interesată în același timp și de piloți care provin de la Niki, subsidiară a Air Berlin.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Ryanair-will-trotz-Streiks-nach-Plan-fliegen-article20198159.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + = 15