S-a constatat că muzica havy metal îi face pe oameni mai optimişti şi mai calmi

BERLIN, GERMANY - SEPTEMBER 13:  A fan gives the 'Devil's Horns' as Kreator performs during the fifth Metal Hammer Awards at Kesselhaus on September 13, 2013 in Berlin, Germany. The annual prizes are given by Metal Hammer, a German music magazine specialized in Heavy Metal and Hard Rock.  (Photo by Adam Berry/Getty Images)

S-a constatat că muzica havy metal îi face pe oameni mai optimişti şi mai calmi

Un nou studiu a constatat că muzica heavy metal sau muzica “extremă” te poate face mai calm. Cercetatorii de la Universitatea din Queensland Australia au pus capăt ipotezelor cum că muzica havy metal incită la violență și furie, cu o constatare nouă, care a scos la iveala că muzica heavy metal poate fi folosită pentru a controla mai bine emotiile negative.

“Am descoperit că muzica reglementează tristețea și sporeşte emoțiile pozitive”, a spus studenta Leah Sharman, care, împreuna cu Dr. Genevieve Dingle au efectuat cercetarea, a raportat Sky News. “Rezultatele au aratat un nivel de ostilitate, iritabilitate si stres scăzut după ce aceştia au ascultat o astfel demuzică, și cea mai importantă schimbare raportată a fost la nivelul de inspirație resimţit.”

Cercetarea a studiat comportamentul a 39 de fani ai muzicii havy metal cu varste cuprinse între 18 si 34 de ani. Participanții au fost rugați să reflecteze asupra unui moment greu din viaţa de zi cu zi sau la locul de muncă. După “inducerea furiei”, participanții au fost puşi să asculte muzică timp de 10 minute.

“A fost interesant faptul că jumătate din melodiile alese conţineau teme de furie sau agresivitate, restul conținând teme cum ar fi, izolare și tristețe. Cu toate acestea, participantii au raportat că ascultă muzică pentru a se linişti,” a declarat Sharman.

http://www.ibtimes.co.uk/study-finds-heavy-metal-music-makes-you-calmer-1507424

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 23