S-a întâmplat în Oradea- Pâine cu untură și ceai cu scorțișoară-remedii împotriva frigului, oferite de voluntarii Caritas Catolica în zona Gării Oradea

Zece voluntari ai Asociației Caritas Catolica au distribuit miercuri pâine unsă cu untură și ceai fierbinte oamenilor străzii care-și duc zilele în zona gării din Oradea, familiilor cu mai mulți copii și călătorilor care așteptau în ger sosirea trenurilor.

Potrivit unui comunicat remis IVOLINE, în cadrul acțiunii s-au distribuit 300 de porții de pâine cu untură și 200 de pahare cu ceai fierbinte.

La pregătirea și distribuirea feliilor de pâine cu untură au contribuit tineri de la Asociația Viață cu Autism, elevi din clasele a V-a și a VI-a de la Liceul Romano-Catolic Sf. Ladislau, conduși de sora Blanka Modi, alături de mai mulți voluntari ai Caritas.

“Datorită entuziasmului voluntarilor, dar și sentimentelor post-Valentine, boiaua a ajuns, pe feliile unse, în formă de inimioară roșie, stârnind și zâmbetele celor serviți”, menționează sursa citată. Ceaiul cu scorțișoară a fost pregătit de personalul Cantinei Sociale Caritas.

Pâinea a fost oferită ca donație de o firmă de patiserie din Sântion. “Voluntarii și-au distribuit roadele muncii vizavi de gară, timp de două ore, încălzind trupul și sufletul oamenilor care răbdau frigul. În acest timp, câțiva elevi au împărțit trecătorilor fluturași care îmboldeau la voluntariat — și nu fără efect, căci multă lume s-a dovedit interesată.

Caritas așteaptă în continuare prezentarea acelor persoane care sunt dornice să jertfească puțin din timpul liber și din munca lor, ca, prin participarea la acțiuni similare, să-și ajute semenii aflați în situații mai puțin norocoase.

Interesații se pot înregistra în baza de date a voluntarilor Caritas, pe site-ul www.volonet.ro de unde vor primi e-mailuri cu informații despre toate acțiunile viitoare și posibilitățile de participare în voluntariat” se arată în comunicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − 47 =