S-au descoperit metode de a transforma „aproape orice lichid” într-o pulbere

Transformarea mierii sau a siropului de ciocolată într-o pulbere fluidă se poate face ieftin și ușor datorită unui agent de îngroșare foarte poros care poate înlocui uscarea prin pulverizare, spune Ingredion, potrivit Food Navigator.

Ingredientul – N-Zorbit 2144 DG pentru a-i da numele complet – permite producătorilor să transforme condimentele și alte arome sub formă de uleiuri sau ingrediente active pe bază de lichide într-o pulbere omogenă. Natura fluidă a acestei pulberi nu va crea probleme legate de blocarea echipamentului de procesare și permite amestecarea uniformă în formulări alimentare și băuturi, fără a se forma cocoloașe.

Agentul respectiv de îngroșare este substanță solidă (ca un burete) care poate absorbi un lichid și care poate fi transformat ulterior într-o pulbere, în timp ce „capacitatea de absorbție” se referă la cantitatea de material pe care o poate absorbi „buretele”. De exemplu, 100 g de N-Zorbit pot absorbi până la 70 g de material activ, dându-i o capacitate de absorbție de până la 40%.

Maltodextrina, ca agent alternativ de îngroșare, poate, prin comparație, absorbi numai materiale uleioase, dispunând de o capacitate de absorbție de aproximativ 10-15% în funcție de ingredientul activ utilizat.

Etichetare simplă

Ingredientul, obținut din porumb ceros este aprobat pentru utilizare piața UE și poate fi etichetat pe ambalaj ca „sirop uscat/solid de glucoză” sau „sirop de glucoză”.

Managerul de marketing al Ingredion pentru sisteme, pentru EMEA, Helen Cray, a declarat că va permite producătorilor să transforme și să utilizeze o mai largă gamă de ingrediente mai ușor și mai ieftin decât alți agenți tradiționali.

„N-Zorbit are o structură foarte poroasă, cu o dimensiune optimizată a particulelor și o densitate redusă în vrac, care permite o absorbție mai mare a materialului”, a adăugat ea.

Este, de asemenea, numai solubil parțial, ceea ce înseamnă că poate absorbi atât materiale pe bază de ulei, cât și pe bază de apă, fără a fi necesară uscarea prin pulverizare.

„Nu este neapărat mai bună decât uscarea prin pulverizare. Cu toate acestea, uscarea prin pulverizare este un proces scump, deci N-Zorbit oferă o alternativa rentabilă pentru substanțe care în prezent trebuie să fie uscate prin pulverizare sau sunt dificil de uscat prin pulverizare. Un astfel de exemplu este mierea.”

Producerea de substanțe și arome concentrate și extrem de concentrate în volume mici, sub formă de praf/ pulbere poate reduce costurile chiar și mai mult datorită reducerii costurilor de ambalare, a cheltuielilor de transport și a cerințelor de spații mai mici de depozitare, a declarat compania.

Ingredion a spus că se așteaptă ca cererea să vină din toate zonele și pentru o gamă largă de aplicații cum ar fi condimentele și mirodeniile, supele instant și sosurile, gustările, câteva tipuri de băuturi.

Dacă sunteți procesator și sunteți interesat să înlocuiți ingredientele convenționale cu inovații pentru a vă loializa mai ușor noii clienți aflați în căutare de gusturi noi, atunci nu trebuie să ratați INGREDIENTS SHOW. Conferința va avea loc în perioada 6 – 7 septembrie la Sovata și va fi structurată în patru workshopuri: CARNE; LAPTE și ÎNGHEȚATĂ; DULCIURI și PANIFICAȚIE; BĂCĂNIE. Astfel veți putea afla informații relevante doar din domeniile dumneavoastră de interes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 12 =