S-AU INTELES, PS4 SE PRODUCE SI IN CHINA

_75101259_sonyps4afp

Sony şi China
Sony a semnat un parteneriat cu China pentru fabricarea și vinderea de console PlayStation pe continent. Afacerea, încheiată sub forma a două societăți mixte cu Shanghai Oriental Pearl, oferă companiei Sony accesul la o valoare estimata de 500 de milioane de gameri din China.
China a avut o interdicție, din anul 2000, la console de jocuri, citand efecte negative asupra sanatatii mintale a tinerilor. Dar, în luna ianuarie, guvernul a declarat că va permite firmelor străine să fabrice și să vândă console.

Piața jocurilor de noroc din China, care este în prezent dominată de PC-uri , mobile si jocuri online, este văzută ca un domeniu -cheie de crestere pentru producătorii de console. Cele două parteneriate sunt cu Shanghai Oriental Pearl, unul dă companiei Sony o cotă de 70 %, iar cealaltă o miza de 49% și ambele vor opera în afara zonei Shanghai. Saptamana trecuta, Sony a declarat că profitul de exploatare va fi aproape triplu anul viitor. Consola de jocuri, Sony Joint Ventures, vine aproape la o lună după ce rivalul Microsoft a declarat că, consola de jocuri Xbox One va fi pusă în vanzare în China începând cu luna septembrie.
Compania de cercetare de la PriceWaterhouseCoopers estimeaza ca industria de jocuri video a Chinei va genera circa 10 miliarde de dolari, din vânzările de anul viitor.

http://www.bbc.com/news/business-27572539

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 6