s-au inteles

china-says-still-seeking-agreement-russia-gas-talks

 

Rusia încheie afecerea cu export de gaze pentru China
Rusia se află în dispute cu Ucraina pe de-o parte, iar pe de altă parte este aproape de finalizarea contractului privind exportul de gaze către cea mai mare naţiune consumatoare de energie din lume.
China și Rusia au discutat acordul de a furniza Chinei, 38 de miliarde de metri cubi (BCM) de gaz pe an, timp de aproximativ două decenii . Europa a fost o piață importantă de gaze naturale pentru Rusia. Au existat discuţii ca Europa ar trebui să interzică exporturile de gaze naturale din Rusia, ca parte a sancțiunilor. Pentru China, acordul ar permite să îndeplinească aproape un sfert din nevoia sa de energie actuală, care este setată sa creasca in continuare. Livrările rusești de 38 de miliarde de metri cubi ar reprezenta o zecime din cererea de gaze estimate din China până în 2020.

Însă, până în 2020, China vrea să crească capacitatea de furnizare a gazelor naturale la 400 de miliarde de metri cubi pe an. Putin vrea, de asemenea, să-şi extindă relațiile cu China, într- un număr de domenii, spunând ca această cooperare cu China este ” prioritate diplomatică ” a Rusiei în acest moment.

http://www.ibtimes.co.uk/russia-closes-gas-export-deal-china-1449111

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 57