S.O.S. BAZE DE DATE

Siguranţa bazelor de date – clasice vs. în cloud

Written by  at September 24, 2013

Baze_de_date_cloud_vs._clasice-434x500

Bazele de date sunt o necesitate pentru orice firmă. Auzim vorbindu-se de baze de date mai tot timpul în companie, iar dacă sunteţi operator sau contabil, cu siguranţă lucraţi cu baze de date. După cum bine ştiţi, în viaţa se mai întâmplă şi accidente, sau este posibil să greşim neintenţionat, aşadar, mai jos o să vă prezint câteva exemple ironice sau poate puţin amuzante în această direcţie, iar în final o să aflăm cum putem preveni distrugerea sau pierderea bazelor de date!

 

Pierderea bazelor de date datorită furnizorilor de electricitate

 

Vă dau un prim exemplu, foarte simplu din trecut. “Lucram cu un coleg la o bază de date clasică, care era stocată pe un calculator. El îmi dicta, iar eu introduceam datele. Era o muncă pe care trebuia să o fac manual pentru că am primit informaţiile pe hârtie, nu într-un fişier. Nu a durat mult, cca. 6 minute, însă în momentul în care am vrut să apăs butonul SAVE, s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică. Urmarea nu mai are rost să o explic în cuvinte. De aceea, în prezent, acest articol este editat pe o platformă în cloud pentru a preîntâmpina astfel de exemple negative.

 

Viruşii pot distruge mai mult decât credem!

 

Bazele de date ale programelor în care lucrăm sunt stocate uzual pe calculator, pe hard disc-ul acestuia. Dacă nu utilizăm un program anti-virus, şansele să avem probleme cu datele stocate pe calculatorul pe care operăm sunt foarte mari. Din păcate, am întâlnit multe persoane care NU folosesc un program anti-virus. La început după instalarea sistemului de operare Windows, nu avem probleme cu ameninţările informatice, însă de îndată ce începem să navigăm pe Internet, să transferăm diferite date de pe stick-ul USB sau de pe discuri optice – datele noastre sunt expuse direct ameninţărilor informatice.

Read more at http://www.myc.ro/siguranta-bazelor-de-date-clasice-vs-cloud/#7x6L0dyu0Q2kGF9I.99

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − = 92