Sa ne alertam? EBOLA poate bloca afaceri?

4

In ultima vreme, asa cum veti gasi multe informatii si aici, Africa a devenit un fel de EL DORADO al lumii in care si americanii si chinezii dar si europenii vor sa investeasca mult si in domenii diverse.Nigeria, o tara de altfel splendida, vezi imaginea stirii, este din pacate focarul virusului EBOLA, care neavand o medicatie inca descoperita, este considerat a fi mortal.

Un caz de SUSPECT  DE EBOLA IN ROMANIA a inflamat presa noastra toata duminica. Circula informatii alarmante de genul ca omul suspectat ar fi fost si pe litoral, pana la cele linistitoare in sensul ca bărbatul în vârstă de 51 de ani a fost transferat de la Spitalul Judeţean din Ploieşti la Institutul Naţional “Matei Balş” din Bucureşti sub suspiciunea că este infectat cu virusul Ebola a fost preluat de catre prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul de la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” care a anunţat că 99% se infirmă posibilitatea infectării cu Ebola în cazul acestuia, adăugând, însă, că viaţa ii este pusă în pericol din cauza altei boli care nu poate fi făcută publică urmare cererii familiei.

Totusi ce ar trebui sa  stiti despre virusul Ebola dupa cum se descrie in

Infecţia cu virusul Ebola începe ca o răceală banală, dar continuă cu sângerări interne şi externe, dureri şi iritaţii. Specialiştii ne informează cum se transmite virusul extrem de periculos, ce trebuie făcut în acest caz şi ce persoane se află în cel mai mare pericol.

Simptomele virusului Ebola

Temperatura ridicată, dureri de cap şi un gât iritat sunt primele semne că virusul Ebola intră în corp, atacând celulele sistemului imunitar şi lăsând în acelaşi timp impresia că este vorba de o răceală banală. Pe măsură ce boala progresează, ochii victimelor se înroşesc pentru că vase mici de sânge se sparg, provocând sângerare din ochi, urechi, gură şi alte orificii, scrie dailymail.co.uk. Virusul distruge aceleaşi celule ca şi cele ţintite de HIV, deşi infecţia cu Ebola este mai agresivă, eliminând celulele din sistemului imunitar aflate în formare.

Perioada de incubare – intervalul dintre momentul infectării şi momentul în care primele simptome se prezintă – este cuprinsă între două şi 21 de zile, crescând riscul extinderii bolii.Virusul are o rată de deces de 90 la sută şi este extrem de contagios.

Cum se contactează virusul

Virusul se transmite prin contact cu sângele unui om sau animal infectat, lichidele biologice şi organe. Odată ce febra şi durerea de cap şi de muşchi se instalează, persoana infectată prezintă deja risc de contagiere.Un aspect important este că virusul se poate transmite sexual chiar şi după 40 de zile după ce o persoană s-a vindecat.

Cum se manifestă boala?

O persoană bolnavă va suferi de dureri în tot corpul, durere abdominală cronică şi vomă. O iritaţie apare apoi pe trunchi, extinzându-se rapid către cap, mâini şi picioare. În doar câteva zile pacientul ajunge la punctul critic – momentul în care fie începe să îşi revină, fie trece în faza fatală, febra hemoragică.Sistemul imunitar al corpului se întoarce împotriva lui. Mici vase de sânge se sparg, cauzând sângerări spontane din ochi, gură, urechi, dar şi sângerări interne, cel mai probabil în tractul gastrointestinal şi alte organe.Cei care supravieţuiesc trebuie să facă analize în mod regulat, pentru a se asigura că virusul nu mai este prezent în fluidele din corp. Nu există în prezent un vaccin care să asigure protecţia împotriva virusului Ebola. Iar în absenţa unui plan specific de tratament sau a unui medicament care să interfereze în acţiunea virusului, acesta prezintă un risc extrem.

Cine se află cel mai mult în pericol?

Persoanele care lucrează în domeniul sănătăţii, familia sau cei care se află în proximitatea celor infectaţi, vânătorii care iau contact cu animalele moarte se află în cel mai mare pericol de a contacta virusul.

Când ar trebui căutat ajutor medical?

Dacă o persoană se află în zona de focar sau dacă a luat contact cu o persoană suspectată de infecţie, ar trebui să caute imediat asistenţă medicală imediat.

Este sigur să călătoreşti în zonele afectate?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) revizuieşte situaţia în mod regulat şi recomandă restricţii de călătorie şi comerţ. Riscul de infecţie pentru călători este mai scăzut din moment ce transmiterea de la persoană la persoană rezultă din contactul direct cu fluidele din corp.

 

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile……ca sa uitam de Ebola, va mai amintiti versul eminescian..de treci codri de arama….

Eminescu da comanda unui tigan sa-i faca un cazan de arama.

Cand vede cazanul, zice Eminescu:

– Mai tigane, vrei sa ma pacalesti?… cazanul asta al tau nu contine pic de arama!

– Da’ ce mancati-as… raspunse tiganul, codrii tai contine?!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 + = 32