Saab preia un șantier naval de submarine

41987064

Saab preia un șantier naval de submarine
Compania de oțel ThyssenKrupp se retrage înapoi în Suedia cu producția sa de vase. Compania membră a DAX a vândut instalațiile sale de pe șantierele navale locale către Saab la insistența continuă a guvernului de la Stockholm.

ThyssenKrupp împinge debarcaderul către Suedia. Filiala de construcții navale Marine Systems AB (fostă Kockums) se duce la compania de apărare Saab AB, cunoscută, printre altele, ca producător de avioane de luptă Saab “Gripen”. Prețul de achiziție a fost fixat, potrivit companiei, la 340 de milioane de coroane suedeze (echivalentul a aproximativ 37 milioane de euro).

Vânzarea este încă supusă aprobării consiliului de administrație și organelor de supraveghere a ThysenKrupp și Autorității Suedeze a Concurenței. ThyssenKrupp a anunțat deja planuri similare de a vinde filiala șantier naval, de la mijlocul lunii aprilie.

Decizia a fost precedată de luni de dispute cu guvernul suedez. Acest lucru este datorită diferențelor privind construcția de submarine. În disputa asupra prețurilor și a facilităților de producție, Suedia a retras ThyssenKrupp contractele pentru următoarea generație de submarine și în cele din urmă a anunțat planurile de a cumpăra bănci noi mai multe pentru filiala ThyssenKrupp.

Specialiștii de construcții navale sunt căutați pe plan internațional după ce aceștia sunt greu de înlocuit pe termen scurt. O utilizare uniformă a facilităților șantierelor navale este, prin urmare, una dintre preocupările majore ale politicienilor și a strategilor în afaceri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Thyssenkrupp-gibt-Schweden-auf-article13119486.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =