Sachsen așteaptă o investiție majoră din partea Bosch

O decizie importantă pentru industria landului Sachsen: concernul de tehnologie Bosch planifică aparent construcția unei noi fabrici de înaltă tehnologie la Dresda. Acolo, potrivit relatărilor, vor fi construiți senzori pentru automobile autonome.

Furnizor al industriei auto, compania Bosch vrea să investească un miliard de euro într-o fabrică de cipuri la Dresda, spun rapoarte neconfirmate deocamdată. Este vorba despre cea mai mare investiție din istoria firmei, raportează agenția de știri dpa. De asemenea, noua locație din Sachsen va crea circa 700 de noi locuri de muncă. Startul producției este planificat pentru anul 2021.

În noua fabrică de semiconductori va fi produsă electronică pentru senzori, raportează “Sächsische Zeitung”. Un purtător de cuvânt al companiei nu a dorit să facă declarații pe marginea subiectului.

Producția de senzori este orientată, potrivit rapoartelor din presă, către implementarea lor în automobile autonome, precum și în “Internet of Things”. Prin acest termen experții înțeleg legarea electrocasnicelor și a diferitelor obiecte la internet.

Ministerul Federal al Economiei împreună cu concernul german vor prezenta săptămâna următoare detaliile privind proiectul. Investiția va fi susținută printr-o finanțare substanțială. Dresda va fi astfel întărită în fața concurenței internaționale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Sachsen-hofft-auf-Grossinvestition-von-Bosch-article19890771.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6