Sacrificiul de echipa, solutia continuitatii, cu crestere, in cea mai longeviva companie IT din Bihor

Untitled

Decizia in conditii de criza inedita, reactii sindicale imediate, domenii diverse, acestea ar fi cele mai potrivite cuvinte pentru un patru martie, care nu are semnificatia tragicului cutremur din ’77, ci momentul in care ROmi si COrnel au sarbatorit 25 de ani de existenta ai firmei RO & CO SOFT Oradea.

Invitat fiind la aniversare, am vazut o echipa unita, in care unii membri nici nu se nascusera cand firma s-a infiintat, iar altii, fosti colegi sau asociati care acum lucreaza pe cont propriu sau in alte companii, pe toti i-am simtit extrem de apropiati si implicati in ceea ce inseamna cea mai longeviva firma de IT din BIHOR , in 7 martie 2016 implinind exact 25 de ani de existenta neintrerupta.

“Apropo, ziua firmei e in 7 martie, dar am tinut s-o facem vineri fiind sfarsit de saptamana si pentru a oferi fetelor un buchet de flori de 8 martie, cand vor avea zi libera sa sarbatoreasca in familie”, imi spunea Cornel Sabau “vinovatul” fundamental al acestei continuitati antreprenoriale pe care putini au reusit sa o atinga in aceste vremuri.


In depanarea amintirilor a fost mentionat un exemplu de buna practica, prin care, in 1997, cand schimbarea cursului leu/dolar a sarit orice asteptare. Atunci Cornel Sabau, proprietarul companiei a cerut angajatilor, nu putini, aproape de 50, ca intr-o saptamina sa ia o decizie, ori pleaca jumatate, ori ramin toti la “jumate salar”. N-a durat o saptamina ci doar o “juma” de ora si se si hotarisera, sa ramina la “juma” de salar, cu totii.

Ca norocul ca dupa o luna, deja au aparut oportunitati care i-au adus pe toti la salariul de dinaintea crizei, posibilitati, care an de an au mentinut societatea in topul companiilor bihorene.

Evenimentul, demn de toata aprecierea, ca si compania ce a rezistat un sfert de secol, a marcat astfel, intr-o zi de 4 martie ( fatidica in 1977, pe cand proprietarul RO & CO SOFT srl era la facultatea de Cibernetica in Bucuresti, pe timpul groaznicului cutremur), acum, in 2016 a devenit o zi fasta, plina de amintiri mai mult placute dar si expierente care au sedimentat cultura companiei in cei 25 de ani.

Cred ca orice manager isi doreste continuitate cu crestere in business, exemplul RO & CO SOFT SRL este un precedent care poate fi indeplinit si de altii, dar va trebui sa mai treaca inca 25 de ani,

Bravo voua, Cornel si trupa!

 

NOTA BENE: politica de diversitate in afaceri a companiei RO & CO SOFT srl a dat nastere unui nou brand, ce va deveni foarte curant european, ROCONUT, despre care puteti afla mai multe aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − = 40