Salarii în Bitcoin care depășește pragul de 2000 de dolari, de ce nu în jumătăți de porc

Monedele criptice au ajuns de ceva vreme și în etajul superior al lumii financiare. Un Bitcoin a ajuns să valoreze între timp peste 2000 de dolari. Utilizarea sa în viața de zi cu zi este însă limitată. În ciuda multor avantaje cererea este redusă, cel puțin în Germania.

Revista online “t3n” cu sediul la Hannover, a anunțat în urmă cu scurt timp că dorește să devină primul angajator german care să își plătească angajații parțial în moneda Bitcoin. Un cititor a comentat pe site că “De ce nu îi plătește cu jumătăți de porc?”. Nu este vorba despre o sumă mare ci suficient de mult cât o dată pe lună să viziteze cu această sumă o cafenea sau un restaurant select.

În comparație cu comerțul cu jumătăți de porc, care are loc pe burse din cele mai vechi timpuri, Bitcoin este un fenomen extrem de recent. Moneda criptică s-a născut în anul 2008, iar doi ani mai târziu a avut loc prima tranzacție efectuată prin intermediul ei. Se spune că atunci un programator leneș a dat 10.000 de Bitcoins pentru a-i fi livrate două pizza.

Dacă aceste 10.000 de Bitcoins le calculăm la valoarea actuală, atunci ele ar valora 20 de milioane de dolari. Iar în acest weekend, Bitcoin a trecut pentru prima dată peste pragul de 2000 de dolari. În comparație o uncie de aur fin costă recent fix 1250 de dolari. Mulți cred însă că această monedă nu și-a atins potențialul. În același timp există voci care cred că moneda este în pericol datorită fluctuațiilor bruște și ample, avertizând cu privire la o prăbușire iminentă. Printre aceste voci se numără, nu în ultimul rând, cele ale experților de la Deutsche Bank.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bitcoin-knackt-2000-Dollar-Marke-article19852799.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =