SALARII MICI

  • deutschland-migration-540x304Imigranți mai prost plătiți

Persoanele ce aleg să părăsească Europa de Est pentru a ocupa un loc de muncă în Germania obține în majoritate salarii mai mici decât colegii lor nemți sau de alte naționalități. Cei de stânga vorbesc despre o discriminare sistematică. Mai mult de jumătate dintre angajații ce pleacă din Europa de Est pentru a lucra în Germania cu normă întreagă ajung să fie plătiți cu salarii mai mici.

 

Angajații străini veniți în principal din Europa de Est pentru a lucra în Germania sunt plătiți de multe ori cu salarii mai mici. Acest lucru reiese dintr-o analiză a Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă (BA), publicate de către Sabine Zimmermann, membru de stânga al parlamentului german.

 

Dintre muncitorii cu normă întreagă în decembrie 2012 lucrau astfel fiecare al doilea muncitor (53%) din cele 10 țări din Europa de Est pe un salariu sub pragul minim fixat de BA. Printre imigranții din Grecia, Italia, Portugalia sau Spania, unul din patru (25,4%) lucrau pe un salariu mai mic. Iar printre angajații cu normă întreagă de naționalitate germană ponderea era de 19,7%.

 

Lucrători cu salarii mici sunt considerați cei care primesc mai puțin decât două treimi din salarul mediu ce face obiectul asigurărilor sociale. Acesta se ridică la suma de 1926 de euro brut pe lună. Zimmermann declară că mulți imigranți ajung să lucreze în Germania pe locuri de muncă prost plătite. Ea dă ca exemplu persoane ce conduc un taxi în loc să lucreze ca și medici. Problema este recunoașterea calificărilor profesionale în “jungla juridică” germană.

 

http://www.zeit.de/wirtschaft/2014-02/einwanderer-osteuropa-niedriglohn

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =