SALARII NEMTESTI

  • Geld-sinnvoll-anlegenCine câștigă cel mai bine în Germania

Un studiu asupra salariilor arată care meserii sunt cel mai bine plătite în Germania. Poziția de vârf este asigurată de același grup ca și anul trecut. O situația proastă se observă în industria de servicii. Și chiar localitatea de domiciliu poate afecta salarul.

 

Printre salariile de top din Germania se numără medicii cu experiență, care au un venit brut anual de 89.000 de euro. La acest lucru a ajuns noul studiu de salarii al bursei de locuri de muncă Stepstone, companie fiică a companiei media Axel Springer (deținători ai „Bild“, „Welt am Sonntag“, „Welt“).  Astfel că profesia de medic confirmă poziția de top din anul precedent. Dar studiul a găsit că se poate câștiga bine și în alte ramuri din această țară.  Cel mai mare salar mediu brut anual după ramură există în industria farmaceutică, cu 59.000 euro. Și cei care lucrează în bănci se situează printre salariații de top, cu 58.000 de euro anual.

 

Chiar și în industria construcțiilor de mașini este pentru angajați o industrie profitabilă. Aici salariul anual brut este în medie 57.500 euro. Dar salariile mici sunt în principal în sectorul serviciilor. Catering-ul și industria hotelieră se situează pe niveluri destul de slabe, cu un câștig mediu anual de 30.500 euro.

 

Chiar și orașul poate afecta nivelul salarial. Cine locuiește în Messe câștigă de regulă de două ori mai mult decât cineva în Mecklenburg – Vorpommern. StepStone a intervievat online în luna august în jur de 50.000 de profesioniști și personal de conducere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =