SALARII,GRESELI,BMW

bmw-s1000r-naked-2014-5-1SALARII MICI

Direcţia Judeţeană de Statistică Bihor, nu poate comunica salariul mediu  pe Oradea ci doar pe judet – ilogic, dar asta e. Fluctuatia mare de muncitori in multinationalele din Oradea are cauza principala salariul mic-precizez ca la acelasi tip de companii din Salonta, Marghita, Alesd, miscarea personalului este apropiata de zero-de ce?, simplu, se coreleaza salariul cu costul local al vietii.

In Oradea acest aspect se scapa, poata atunci cand acceptam o multinationala ar trebui sa ii intrebam si despre intentiile de salarizare ca nivel.

La intilnire de la primarie pe aceasta tema,Delia Ungur, ca administrator al Parcului Industrial, a explicat care ar fi resorturile unor creşteri salariale. „Fie creşte competiţia, fie creşte nivelul de specializare al angajaţilor. Migraţia muncitorilor va dura puţin.Toţi vor salarii bune dar eu cred că doar angajaţii cu specializare îl vor obţine. Braşovul şi Oradea s-au mişcat pentru a şcolariza tinerii. În alte părţi tinerii vor merge în continuare să culeagă căpşuni sau portocale.Muncitorii necalificaţi care lucrează la bandă, în Eurobussiness, ajung la un câştig net între 1.100 şi 1.200 de lei, care include deconturi de transport, ore suplimentare şi eventuale sporuri de toxicitate”, a declarat Delia Ungur.

NEREGULI SI GRESELI LA PRIMARIE

Curtea de conturi prin delegati din Zalau a verificat primaria oradeana ajungand la concluzia ca multi bani trebuie platiti pentru neregulile constatate.Spre exemplu, verificările în teren făcute la lucrările de infrastructură pe tronsonul II al întubării pârâului Adona (din dreptul podului de pe strada Nojoridului până la noua stradă dinspre Gheorghe Asachi) au scos la iveală nu mai puţin de o jumătate de kilometru de canalizare menajeră neînlocuită de firma Selina, dar decontată ca nou-nouţă. Prejudiciul estimat: peste 61.000 lei! Iar asta e cea mai mică sumă de recuperat de la constructorul orădean. La lucrările de amenajare a parcărilor din zona Sovata inspectorii au constatat deconturi nejustificate de 262.000 lei, la construirea străzii Meiului, care traversează câmpul din faţa Lotus Center, au descoperit plăţi nelegale de 296.000 lei, iar la verificarea primului tronson al întubării pârâului Adona au imputat Primăriei plăţi suplimentare de 447.000 lei.Selina are de returnat cele mai mari sume, pentru că a derulat cele mai mari investiţii, dar nici ceilalţi constructori nu fac excepţie. Plăţi peste cele cuvenite a încasat MBS Group, care are de returnat 10.000 lei după lucrările de la Grădina Zoologică, firmele Construcţii Bihor şi Drumuri Orăşeneşti au de înapoiat 58.000 lei în urma lucrărilor din strada Făcliei, iar Asfamixt 59.000 lei încasaţi în plus la reamenajarea drumului uzinal s.a m.d. Comentarile va apartin.

 

BMW S1000R 2014  VINE LA ORADEA

Motocicleta BMW S1000R 2014 va fi disponibila incepand cu luna martie 2014 si in Romania la ORADEA si Bucurest singurii dealeri autorizati in acest sens, asadar, daca printre lista ta de obiective pe anul viitor se numara si o bijuterie pe doua roti, iata ca visul tau se apropie de realitate.Acest model a fost lansat oficial in luna noiembrie si  vine cu caracteristici ce o fac mai potrivita pentru o plimbare la drum lung decat predecesoarea sa S1000RR. Motocicleta are 160 de cai putere la 11.000 RPM si un cuplu de torsiune de 112Nm la 9.250 RPM, fiind configurata pentru a genera un cuplu mai mare de torsiune in regimul de turatii mediu fata de supersportiva S 1000RR.In plus, motocicleta este echipata cu sistem ABS Race, doua moduri de condus si sistem ASC de control al stabilitatii, dar poti opta si pentru suspensii adaptabile in functie de suprafata de rulare – DDC.

————————————————————————————————————————————————————————————-Smile01-1dg3fzc

….. ca nebun dupa motociclete e una dar aici avem alt nebun………..

 

Un nebun se plimba prin curtea spitalului cu o sfoară de care era legat un CD.

Doctorul :

– Ce faci cu sfoara aia ?

La care nebunul :

– Trag muzică !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 42