Salariile din Germania cresc puternic

 

49872464

Salariile din Germania cresc puternic
Sindicatele din Germania au reușit să urce în acest an salariile atât de mult cum nu au mai reușit niciodată. Datorită unei inflații scăzute, crește și puterea de cumpărare. O creștere similară a fost întâlnită anterior înainte de spargerea bulei internetului.

Salariile din Germania nu s-au mai ridicat atât de mult de 15 ani încoace. Potrivit declarațiilor, în prima jumătate a anului tarifele de muncă au crescut în medie 3,1 %.

Această valoare este mai mare decât în anii precedenți și dea semenea este cu mult peste rata inflației așteptate, care este motivul pentru care creșterile salariale sunt așteptate a fi reale. Dezvoltarea veniturilor angajaților este un lucru pozitiv, spune managerul WSI, Reinhard Binspick. Buna conjuctură se face simțită acum de asemenea în venituri și salarii.

Odată cu salariile, crește și puterea de cumpărare. După luarea în considerare a inflației, muncitorii rămân cu aproximativ două procente de creștere salarială. O creștere bruscă similară a salariilor reale a fost văzută ultima dată în anul 1999, înainte de explozia bulei internet, spune Binspick.

În cele mai multe industrii, a fost convenită creșterea tarifelor cu între 2 și 4%. În industria chimică, spre exemplu, s-a constatat un plus de 3,7%, iar în serviciile publice federale și regionale 3,4%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Studie-Loehne-in-Deutschland-steigen-stark-an-article13222446.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 5 = 12