Salariile vor crește, dar inegal

Mitarbeiter-im-Krankenhaus-haben-viel-zu-tun

Salariile vor crește, dar inegal

Chiar și în anii ce urmează angajații din Germania pot să se aștepte la salarii mai mari. Dar cei ce câștigă puțin vor profita puțin de pe urma acestor creșteri salariale. Iar inegalitatea va spori.

Salariile și indemnizațiile din Germania vor continua să crească în următorii ani. Vești proaste însă pentru salariații cu venituri mici și oamenii cu profesii sociale: aceștia vor beneficia mai puțin de pe urma creșterilor salariale nete, decât de exemplu angajații din industria producătoare de bunuri. Asta reiese dintr-un studiu al fundației Bertelsmann și al Prognos AG asupra dezvoltării și creșterilor salariale de până în anul 2020.

După o simulare a calculelor, veniturile disponibile cresc pentru angajații din sănătate și sistemele sociale din anul 2012 până în anul 2020 cu 1050 de euro pe an. Cine lucrează în industria chimică sau farmaceutică se poate bucura, ajustat din privința inflației, la un salar cu 6200 de euro mai mare.

Ca motiv pentru creșterile salariale fundația a prezentat schimbările demografice și lipsa de forță de muncă calificată. Cu toate acestea, creșterile salariale vor apărea cu precădere în industriile cu creșteri ale productivităților.

Familiile monoparentale care sunt angajate în comerțul cu amănuntul, sănătate sau sisteme sociale vor profita doar parțial sau ocazional de creșteri salariale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Loehne-werden-wachsen-aber-ungerecht-article15373011.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 + = 32