Salariul minim costă un miliard de euro în plus

kein-vergleich-zu-heute-bei-der-ersten-automatischen-waschanlage-aus-dem-jahr-1962-fuhren-zwei-buersten-um-das-auto-herum

Guvernul federal ridică salariul minim legal de la 8,50 euro cât este în prezent la 8,84 de euro. Asupra economiei se vor răsfrânge astfel costuri suplimentare. Dar și consumatorii vor simți noua măsură.

Salariul minim din Germania va crește în 2017 de la 8,50 euro cât este în prezent la 8,84 euro pe oră. Acest lucru a fost decis de cabinetul german miercuri dimineața. Este prima ajustare de la introducerea salariului minim legal în anul 2015. Majorarea de 34 de cenți se orientează după evoluția generală a salariilor.

Comisia Salariului Minim formată din reprezentanți ai angajatorilor și angajaților a convenit la mijlocul anului pentru această majorare. Motivul principal pentru luarea acestei decizii este indicele tarifar prezentat de Biroul Federal de Statistică. În acesta sunt incluse  500 de contracte tarifare ca și referință. În ultimele aproximativ 18 luni salariile și indemnizațiile au crescut în medie cu 3,2%.

Comisia, care ar trebui să decidă independent de factorii politici, ajustează valoarea salariilor odată la doi ani de zile. Salariul minim este valabil pentru toți angajații cu normă întreagă cu excepția șomerilor care au mai puțin de șase luni după reangajare. Acesta nu este aplicabil nici pentru stagiari sau practicanți care au o vechime mai mică de trei luni pe acea poziție. În prezent, circa patru milioane de angajați din Germania lucrează pe salariul minim.

Economia va fi obligată astfel să suporte costuri suplimentare cu forța de muncă în valoare de un miliard de euro, arată un raport al Passauer Neuen Presse. Iar aceste costuri pot conduce la creșteri suplimentare de preț pentru mărfuri și servicii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mindestlohn-Plus-kostet-eine-Milliarde-Euro-article18937646.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 17 = 21