Salariul minim din Germania crește la 8,77 euro

64686561

Indexul tarifar înregistrează o creștere de 3,2%. Această creștere s-ar traduce printr-o mărire a salariului minim cu 27 de cenți. Dar sunt posibile și majorări salariale mai mari, dacă propunerile vor fi acceptate în comisia sindicatelor.

Salariul minim legal din Germania este în prezent fixat la 8,50 euro, iar acesta poate crește anul viitor cu minim 27 de cenți. Acest lucru reiese din indexul tarifar prezentat de Biroul Federal de Statistică din Germania, în care sunt incluse 500 de contracte tarifare colective. Iar nivelul general a acestora a crescut cu 3,2% din decembrie 2014 până în luna iunie a acestui an.

Indexul tarifar este baza pentru comisia care va determina pe data de 28 iunie anul acesta nivelul salarial minim care va fi adoptat în Germania de la data de 1 ianuarie 2017. Majorarea tarifului minim orar ar putea fi însă mai mare, dacă comisia alege să privească și punctul de vedere al sindicatelor.

Vor să ia în considerare și cele mai recente acorduri tarifare din serviciile publice și din industria electronică și metalurgică. Atunci salariul minim ar urca estimativ cu 37 de cenți pe oră, pentru un total de 8,87 euro pe oră. În indexul tarifar din luna iunie, acestea nu sunt incluse pentru că majorările de salar se vor plăti abia din luna iulie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mindestlohn-steigt-wohl-auf-8-77-Euro-article17999131.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =