Salariul minim din Germania nu ajunge pentru a trăi

81366952

Angajații din Germania ce lucrează pe salariul minim sunt adesea nevoiți să trăiească la limita subzistenței. Costurile mari cu chiria în orașe precum München sau Düsseldorf determină, în special pentru oamenii ce trăiesc singuri, ca la sfârșitul lunii să nu rămână cu nici un ban pentru necesitățile de bază, iar soluția necesară ar fi un ajutor de la stat.

Pentru cei câștigă puțin în aglomerările urbane din vestul Germaniei salariul minim nu se ajunge pentru un standard bun de viață, datorită faptului că prețurile la chirii sunt foarte ridicate. Acest lucru reiese dintr-un răspuns al guvernului federal german la o cerere a facțiunii politice de stânga, publicată apoi de ziarul Rheinischen Post, cu sediul la Düsseldorf. Astfel că un loc de muncă cu normă întreagă și un salar minim de 8,50 euro pe oră aduce un venit total mult prea mic pentru orașele din vestul Germaniei, fiind insuficient pentru a acoperi costurile cu chiria și întreținerea.

Potrivit datelor de la guvern, o persoană care trăiește singură și lucrează o săptămână standard de 37,7 ore, primind pentru fiecare oră salariul minim de 8,50 euro, va aduna în medie într-o lună întreagă suma de 1388,62 euro. Acesta este venitul brut, iar pe hârtie rămân după taxe doar 1040,27 euro pentru costurile de trai. Necesarul mediu pentru subzistență este calculat la 1053 de euro și este astfel cu 13 euro mai mare decât salariul lunar. Necesarul pentru subzistență format din volumul ajutorului social Hartz IV, în valoare de 404 euro, costurile medii de întreținere de 349 de euro, precum și rabatul de 300 de euro.

În anumite orașe diferența este chiar mai mare: o persoană care locuiește singură în München și beneficiază de Hartz IV are o subvenție pentru chirie de 492 de euro, pe hârtie. Această sumă este cu 156 de euro peste necesarul de subzistență al unei persoane ce lucrează într-un loc de muncă cu normă întreagă plătit cu salariul minim. În Düsseldorf, centrul pentru locuri de muncă arată o rată medie la chirie de 395 de euro. Chiar și aici locurile de muncă cu salar minim aduc cu 46 de euro mai puțin decât este nevoie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mindestlohn-reicht-oft-kaum-zum-Leben-article17985791.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − = 83