Salariul minim duce la muncă la negru

48483697

Salariul minim duce la muncă la negru

În Germania crește din nou numărul persoanelor care lucrează la negru, în ciuda creșterii constante a ofertei de locuri de muncă. Acest lucru se datorează pe de-o parte datorită introducerii salariului minim, desi pe de altă parte limita minimă a salariului are efecte pozitive asupra pieței muncii.

Salariul minim a condus, potrivit unui studiu, la o nouă creștere a numărului de angajați la negru din Germania, prima creștere de acest gen de peste un deceniu. Numărul acestora a crescut cu 30.000 la fix 7,8 milioane, spune Friedrich Schneider de la Universitatea Johannes Kepler din Linz. Iar aceștia reprezintă indivizi care sunt angajați cu acte în regulă, dar care lucrează peste program și în weekend la negru.

Prin limita minimă impusă încă din luna ianuarie de 8,50 euro pe oră, economia la negru a crescut în acest an cu circa 1,5 miliarde de euro.

Dar Schneider spune că distorsiunile provocate de introducerea salariului minim sunt nesemnificative. El a realizat studiul și a evaluat datele macroeconomice pentru primul trimestru din anul curent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mindestlohn-verleitet-zu-Schwarzarbeit-article15188331.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 72