SALONTA HOUR

earth_hour_2SALONTA EARTH HOUR 2014

                                     Intre cele 13 orașe care s-au înscris anul acesta în Competiția pentru Capitala Earth Hour organizată la nivel național de WWF-România, în cadrul campaniei anuale oficiale Earth Hour (Ora Pământului) se afla si SALONTA. Orașele vor organiza luna aceasta, în cadrul concursului, diverse evenimente și acțiuni care să aducă în atenția comunității locale problemele de mediu și lucrurile pe care le putem face cu toții pentru a construi un viitor mai durabil.Celelalte orase  înscrise în Competiție sunt: Adjud, Baia Mare, Bistrița, Botoșani, Brăila, București, Craiova, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sighișoara și Tulcea.

Pentru a se înscrie în concurs, orașele, reprezentate de primării, ONG-uri și asociații locale, instituții de învățământ și de cultură au trebuit să formeze echipe de campanie de minim 3 – maxim 10 membri și să trimită un Formular de participare. Odată înscrise, echipele locale vor alcătui și implementa un plan de acțiuni inspirate din tematica de mediu care pot varia de la acțiuni de educație ecologică, (mini) proiecte de cercetare pe specii sau habitate locale în școli/licee, ieșiri în natură, observații astronomice, la expoziții pe teme de mediu, conferințe sau acțiuni de conștientizare și responsabilizare și până la evenimente gastronomice cu produse tradiționale/producători tradiționali, cu evidențierea rolului esențial, dar puțin știut pe care aceștia îl au în conservarea naturii în zonele de producție.

La final, orașul care se va remarca prin acțiuni variate și cu impact în comunitate și cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour din 29 martie va câștiga titlul de Capitală Earth Hour titlu pentru  care SALONTA s-a pregatit in mod special.Cu ce, vom vedea si veti afla, putin secret nu strica in aceasta competitie globala.Doar Oradea nu tine secret, sens in care municipalitatea a confirmat implicarea prin stingerea tuturor luminilor din primarie.

——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile…………tot despre intuneric si pamint….

Un scotian pe patul de moarte spune sotiei sale:

– Cand voi muri vreau sa pui banii cu mine in sicriu, sa am in viata de dincolo. Femeia jura ca asa va face. Dupa nu mult timp omul nostru muri. La cimitir de jur imprejurul sicriului, membrii familiei, prietenii, sotia in doliu. La sfarsitul ceremoniei, inainte de a inchide sicriul femeia zice: – O clipa! Si pune alaturi de mort o cutie.

Groapa e pe cale sa fie acoperita cand un prieten o intreaba:

– Sper ca ai fost destul de desteapta si ai pastrat ceva bani si pentru tine si cei mici…

– Eu sunt foarte loiala si credincioasa si in nici-un caz nu pot sa intorc juramantul facut sotului de a pune banii in sicriu cu el…

Si dupa un moment solemn de tacere adauga:

– I-am scris un cec…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − = 88