Salvarea de la faliment a companiei Nintendo, vine cu un joc inteligent, care a creat o isterie globala

Pokémon-GO

Acum zece ani revista PCGAMES, editata in Oradea, lansa consola WII a celor de la Nintentdo, facand ceva valuri dar care nici nu se compara cu ce se intimpla pe tot globul de cateva zile, asa cum IVOLINE scria aici. Nintendo vinde console cu jocul incorporat, dar un dezvoltator Niantic Inc, din curtea lui Google, a venit cu o idee geniala; sa nu mai produca console, ca oricum toti au un telefon sau o tableta, si mai bine sa dezvolte o aplicatie care sa asigure si mobilitatea jucatorului, caci si asa majoritatea parintilor se plang de lipsa de miscare a copiilor datorata statului continuu cu ochii pe telefon sau tableta.

Si asa s-a nascut Pokemon GO, o imbinare a Google maps cu realitatea augmentata, un joculet care a tras Nintendo de pe marginea prapastiosului faliment pe care il preconizau multi. Evident ca acțiunile companiei nipone Nintendo au înregistrat o creștere spectaculoasă, de peste 50%, după ce săptămâna trecută a fost lansat acest joc, transmite BBC.  Joi, titlurile Nintendo au înregistrat la Bursa din Tokyo un avans de 16%, astfel încât de la închiderea ședinței de tranzacționare de vineri creșterea generală este de 56%.

Nintendo, care a dezvoltat și jocul Super Mario, se bazează în mod tradițional pe vânzările consolelor de jocuri. Totuși, acestea au încetinit în ultimii ani deoarece din ce în ce mai mulți oameni preferă să joace online și pe dispozitive portabile. Disponibil în SUA, Australia și Noua Zeelandă de săptămâna trecută, jocul Pokemon Go a ajuns oficial și în Europa, începând de miercuri putând fi descărcat în Germania, iar în zilele următoare și în alte țări europene.

Acest decalaj nu i-a împiedicat însă pe europeni să facă parte din cei care până acum au descărcat de peste șapte milioane de ori acest joc lansat săptămâna trecută de Nintendo. Pasionații europeni de jocuri puteau să descarce direct aplicația pretinzând că sunt domiciliați în una din primele trei țări unde a fost lansat jocul.

maxresdefault

Pokemon Go este un joc gratuit, care implică găsirea și capturarea de personaje virtuale Pokemon în diferite locuri din viața reală. Practic utilizatorii se mută din jocul digital în lumea fizică, prin intermediul camerei smartphone-ului lor, făcându-i să descopere locații în viața reală unde pot găsi, face schimb și lupta cu pokemoni si astfel, intr-un mod foarte inteligent, scot copii din fata calculatorului.

Pokemon Go a generat deja venituri de mai multe milioane de dolari. Jocul în sine este gratuit însă utilizatorul este stimulat să bage mâna în buzunar dacă vrea să adauge anumite funcții suplimentare, de exemplu pentru a cumpăra alimente pentru hrana monștrilor capturați.

Aplicația, dezvoltată de Niantic Inc, start-up intern al Google-Alphabet, împreună cu Nintendo Co Ltd și Pokémon Company International, a fost lansată în Statele Unite, Noua Zeelandă și Australia la 7 iulie. În mai puțin de o săptămână, a devenit una dintre aplicațiile cele mai descărcate de pe Android Magazin Play. Pokémon GO are mai multe facilități decât Tinder, iar utilizatorii petrec mai mult timp pe acest joc decât pe WhatsApp, Instagram, Snapchat sau Facebook Messenger, potrivit unui studiu SimilarWeb.

Numele Pokemon este o abreviere a cuvintelor Pocket Monsters, ce în traducere înseamnă ”monștrii de buzunar”.

Totusi isteria Pokemon Go a început să creeze probleme grave. Jocul Pokemon Go seamănă cu căutările de comori. Se instalează pe telefoane sau tablete care au GPS şi cameră video. Monştrii virtuali prind imediat viaţă şi invadează realitatea. S-ar putea ascunde în curtea vecinului tău, în frigiderul din bucătăria mamei sau într-o bancă. Pokemon Go îţi dă posibilitatea să îmbini realitatea virtuală cu spaţiu în care te afli. Aplicaţia îţi permite să cauţi şi să explorezi locuri noi. Trebuie să găseşti pokemonii, acele persoanje pe care cu toţii le cunoaştem din anii 90.

Pokemon Go este cu siguranţă cea mai de succes aplicaţie de gaming în 2016, iar specialiştii susţin că firma producătoare va câştiga în următorii doi ani peste 130 de miliarde de dolari. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − = 93