Samsung acuză un furnizor de-al său din China că se foloseşte de lucrători minori

76241860_158208911

Samsung a găsit dovezi care acuză un furnizor de-al său din China că se foloseşte de lucrători minori

Este prima data cand Samsung a raportat găsirea de dovezi că furnizorii săi folosec in forţa de muncă şi minori. Samsung Electronics a anuntat ca a descoperit “dovezi de exploatare  a copilului “, la o fabrica a furnizorului său chinez Dongguan Shinyang Electronics.
Firma a efectuat o anchetă în care furnizorul, după grupul de campanie din New York, China Labor Watch, l-a acuzat de angajare de copii. Ca urmare, firma sud-coreeana a suspendat “temporar” afacerile cu furnizorul în urma investigației.

Samsung a declarat că autoritățile chineze se interesează, de asemenea, de această problemă.
“În cazul în care investigațiile ajung la concluzia ca furnizorul într-adevăr a angajat copii în mod ilegal, Samsung va opri permanent afacerile cu furnizorul, în conformitate cu politica sa de zero toleranță privind munca copiilor”, a declarat compania intr-un comunicat.
“În plus, Samsung va consolida procesul de angajare nu numai la instalații de producție, dar, de asemenea, la furnizori, pentru a preveni un astfel de caz”
Samsung a declarat ca a efectuat trei audituri pe Dongguan Shinyang Electronics din 2013, si cel mai recent se încheie la 25 iulie a acestui an.
http://www.bbc.com/news/business-28289652

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − = 41