Samsung are în vedere divizarea

cd012b93c4ec79727229b4ffeed3cd98

Sub presiunea unui investitor, Samsung analizează varianta restructurării sale. Se are în vedere o divizare a companiei, iar rezultatul ar putea fi încorporat într-un nou holding. La sfârșit ar putea exista o rețea de firme ceva mai puțin complicată.

Liderul de piață în domeniul smartphone-urilor, Samsung, se gândește să simplifice și mai mult structura sa corporațională, dar și să se despartă de anumite domenii de activitate. Acest proces ar putea include formarea unui holding, anunță gigantul tehnologic sudcoreean, care este lider de piață și pe domeniul televizoarelor și al cipurilor de memorie. Samsung reacționează astfel și la cerințele de restructurare ale investitorului american Elliot Management, care este acționar la Samsung Electronics.

Într-o scrisoare deschisă fondul american de hedging a criticat în luna octombrie faptul că rețeaua de companii a grupului Samsung, a cărei activitate de bază este producerea de dispozitive electronice, este mult prea complicată. Investitorul, cunoscut pentru managementul său agresiv în domeniul financiar, insistă ca Samsung să se despartă de afacerile sale operaționale și să se listeze la bursă în SUA. Din acest lucru ar trebui să ia naștere un holding, pentru a simplifica structura de proprietate, cere investitorul.

Samsung a făcut în ultimii ani pași pentru simplificarea activităților sale comerciale, pentru a se putea concentra pe activitățile sale de bază, spun declarațiile companiei. Căutarea unei structuri optime are legătură, printre altele cu considerente strategice, juridice și financiare. Analiza efectuată, printre altele, de consultanți esterni, ar putea dura cel puțin șase luni până la finalizare.

Samsung trăiește vremuri dificile. Liderul mondial pe piața de smartphone-uri s-a văzut nevoit să retragă modelul său de top de anul acesta, Galaxy Note 7, pentru că unele dispozitive au luat foc. Acest lucru a costat miliarde de euro pentru concern. De asemenea, Samsung este una din companiile care sunt parte dintr-o serie de anchete în Coreea de Sud cu privire la suspiciuni de corupție în relație cu doamna președinte a țării, Park Geun Hye.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Samsung-erwaegt-Aufspaltung-article19205281.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 32