SAMSUNG ATACA

  • 3-format14Samsung atacă Android-ul Google

Sistemul de operare Google domină piața de smartphone-uri.

 

Ați auzit vrodată de Tizen? Dar de Android sigur ați auzit. Acesta este sistemul de operare de la Google ce domină piața de smartphone-uri, si rulează pe aproximativ 80% din cele 968 de milioane de smartphoneuri ce au fost vândute anul trecut la nivel mondial. Iar Tizen? Acesta este un sistem de operare dezvoltat de către Samsung și cu care urmează să atace rivalul Google.

 

O dată pe an industria telefoanelor mobile se strânge la Barcelona pentru Mobile World Congress. Acolo toți producătorii mari și toate companiile de telecomunicații se întâlnesc pentru a-și prezenta noile produse. Aici se pun bazele trendurilor. Iar în acest an o serie de producători au încercat să iasă de sub umbra Google.

 

Samsung are, probabil, cele mai bune cărți. Aproape 300 de milioane de unități vândute, aproape unul din trei smartphone-uri. Aceste sunt cifrele înregistrate anul trecut de sud-coreeni, conform cercetărilor celor de la Gartner. Cu toate acestea, compania este acum cel mai mare utilizator al sistemului de operare Android. Prin urmare, Samsung a intrat într-o dependență periculoasă față de gigantul Google.

 

Iar acest lucru este de asemenea valabil pentru toți ceilalți producători ce folosesc sistemul de operare de la Google. Pentru că toți (sau majoritatea) îl folosesc, pentru dezvoltatori este interesant, pentru că astfel dezvoltând aplicații sau îmbunătățiri aceștia ating maximul clienților posibili. Pe de altă parte, producătorii au mai puține oportunități de a se diferenția, în afara prețurilor. Samsung lucreză la sistemul de operare Tizen de ceva vreme deja. Iar acum s-au prezentat primele unități ce funcționează pe noul sistem de operare. Va avea succes în funcție de cât de ușor pot utilizatorii să găsească aplicații pentru el. De asemenea, conteză și cât de mulțumiți sunt de sistemul de operare Android și cât de mult sunt în căutarea unei alternative.

 

http://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/mobile-world-congress-samsung-und-nokia-greifen-google-android-an/9531582.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =