Samsung Dex face din S8 un PC

Printr-un Smartphone-Dock denumit “Dex” cei de la Samsung vor să fac din S8 un adevărat înlocuitor al PC-ului. Condițiile sunt bune, dar poate Dex să treacă testul practic și să ofere o „experiență desktop”?

Samsung Galaxy S8 este un mic centru de calcul, cu procesorul său Exynos 8895 sau Snapdragon 835, precum și memoria de lucru de 4 GB nu există nici un scenariu de zi cu zi la care modelul de top de la Samsung să nu-i poate face față. Dar poate fi un înlocuitor potrivit pentru un Desktop PC? Prin stația de andocare Dex (Desktop Experience), Samsung vrea să ne demonstreze acest lucru.

Scepticismul este prezent în special când vine vorba despre un producător de smartphone care vrea să se promoveze pe piața de PC-uri. Recent cei de la Microsoft au încercat ceva similar cu proiectul Continuum, un dispozitiv mobil care funcționează ca un centru de calcul și poate fi conectat la un ecran de mari dimensiuni fără a pierde semnificativ din comfort. Dar de acest proiect nu s-a mai auzit nimic de multă vreme. În primul test practic Dex risipește îndoielile, pentru că sistemul se prezintă în cea mai bună condiție.

Utilizarea docking-system-ului nu ar putea fi mai ușoară de atât. Dex nu este altceva decât un soclu din plastic cu câteva conexiuni, capacul său putând fi înclinat spre o parte. Sub acesta se poate vedea o conexiune USB-C. Aici se conectează Galaxy S8. Apoi există porturi HDMI pentru conectarea la un monitor, un cablu de curent USB-C și la nevoie un port LAN. Apoi se pot conecta un maus și o tastatură (prin Bluetooth sau USB).

http://www.n-tv.de/technik/Samsung-Dex-macht-Galaxy-S8-zum-PC-article19912835.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 9 = 1