Samsung Electronics înregistrează cel mai mic profit din ultimii trei ani

_78626112_487244461

Samsung Electronics înregistrează cel mai mic profit din ultimii trei ani
Samsung Electronics a înregistrat cea mai mare scădere a profitului operațional din ultimii trei ani, din cauza incetinirii vânzărilor de smartphone-uri. Compania sud-coreeană a anunţat că profitul a scazut cu 60% la 4.1 trilioane de won (3,8 miliarde de dolari), în perioada iulie-septembrie.

Rezultatele sunt în conformitate cu estimările preliminare ale firmei şi lansate la începutul acestei luni. De asemenea, acțiunile celui mai mare producător de smartphone-uri din lume au pierdut aproape 20% din valoarea lor în acest an. Divizia de mobile Samsung, cea mai mare dintre activității sale, a luptat pentru a-şi menține poziţia dominantă pe piaţă împotriva rivalilor precum Apple, care a lansat recent noul iPhone 6.

Linia emblematică de smartphone-uri Galaxy a pierdut cota pe piaţa de smartphone-uri în favoarea producătorilot chinezi Xiaomi și Lenovo, care vând modele mai ieftine, şi au de asemenea, ecrane mari și mai multe caracteristici.

Samsung a declarat că această concurență pe piață este “de așteptat să se intensifice în continuare”. De altfel firma mai spune că: “Deși compania anticipează o creștere a cererii pentru recentul lansat, Galaxy Note 4 și noile modele de smartphone-uri, incertitudinea rămâne”.

http://www.bbc.com/news/business-29828484

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1