Samsung estimează o creștere a profitului

7bc4bc38b2dfc6ed2c28dc9e58552a54

Schimbarea a aproximativ 2,5 milioane de smartphone-uri care puneau în pericol viața utilizatorilor nu poate opri succesul economic al concernului coreean Samsung. Liderul de pe piața smartphone-urilor este peste așteptări cu cifrele sale trimestriale.

Concernul coreean de tehnologie, Samsung Electronics estimează pentru trimestrul trei o creștere a profitului la circa 7,8 bilioane de won (aproximativ 6,2 miliarde de euro) și se ridică astfel peste așteptările pieței. Cu un an mai devreme Samsung era cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, cu o cotă de piață de fix cinci procente și câștiga fix 7,4 bilioane de won.

La acest nivel se ridică și estimările analiștilor de la Thomson Reuters StarMine. Samsung a anunțat într-o declarație obligatorie că vânzările au scăzut în trimestrul dintre iulie și septembrie cu 5,2% pentru un total de 49 de bilioane de won. Cifrele trimestriale exacte vor fi prezentate de companie la sfârșitul acestei luni.

În declarație Samsung nu a precizat nimic legat de urmările financiare ale acțiunii de retur a telefonului său de top, Note 7, care prezenta un pericol iminent de explozie sau incendiu datorită unor acumulatori defecți. Doar în Statele Unite ale Americii compania coreeană a primit un număr de 92 de plângeri datorate acumulatorilor care se supraîncălzeau, o treime dintre aceștia au luat foc și au provocat pagube sau leziuni utilizatorilor. Recent Samsung a recunoscut că un număr de până la 2,5 milioane de dispozitive vor trebui schimbate datorită acumulatorilor cu probleme.

Cu privirea la cererea recentă a fondului de hedging Elliott, ca Samsung să se despartă și să achite dividende speciale de 27 de miliarde de dolari către investitori, compania nu a dorit să ofere informații. Acțiunile Samsung, care joi au atins un nou nivel record datorită propunerii Elliott și-au continuat trendul ascendent și s-au scumpit cu o jumătate de procent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Samsung-rechnet-mit-Gewinnsteigerung-article18805881.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2