Samsung estimează o scadere de 25% a profitului

_76110363_76110362

Samsung estimează o scadere de 25% a profitului
Samsung Electronics prognozează o scădere de 25% a profitului pentru al doilea trimestru din cauza unei încetiniri a pieței de smartphone-uri și o monedă coreean puternică. Se așteaptă să facă un profit operational de 7,2 trilioane won (7.1 miliarde de dolari,), în perioada aprilie-iunie, in scadere de la suma de 9.5 miliarde castigată anul trecut.

Profitul operational a scazut în trei trimestre consecutive. Samsung este cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, iar divizia de telefoane reprezintă cea mai mare parte a profiturilor sale. Firma sud-coreeană a declarat că “a cunoscut o încetinire în creșterea generală a pieței smartphone-uri și a văzut o concurență sporită în China și unele piete europene”, în timpul acestei perioadei.

Între timp, moneda coreeană mai puternică a lovit de asemenea, veniturile Samsung în această perioaă. Moneda a crescut cu peste 11% față de dolarul american și cu aproape 7% față de euro în perioada iulie 2013 și la sfârșitul lunii iunie a acestui an.
Creșterea Samsung în ultimii ani a fost alimentată în principal de divizia sa de telefonie mobilă. Succesul din gama smartphone-urilor Galaxy, împreună cu o cerere tot mai mare la nivel mondial de astfel de gadget-uri, Samsung a reuşit să devina cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, în 2012 detronând Nokia. Analistii spun că marjele de profit din acest sector vor scădea și mai mult.
http://www.bbc.com/news/business-28189480

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 5