Samsung își sporește profitul cu aproape 50%

Samsung a raportat pentru primul trimestru din 2017 un profit operațional de 9,89 bilioane de won (fix opt miliarde de euro) în ciuda scandalului privind modelul Note 7. Asta reprezintă o creștere de 48% față de aceeași perioadă a anului trecut și cel mai ridicat profit din trimestrul trei al anului 2013, a anunțat miercuri compania coreeană. După aplicarea taxelor Samsung a mai rămas cu un profit de 7,68 bilioane de won. Iar afacerile au mers bine în special datorită diviziei producătoare de cipuri de memorie.

Fiasco-ul de anul trecut cu modelul Note 7 care prezenta risc de explozie a costat compania Samsung miliarde de euro, dar a provocat și pagube imaginii companiei. Samsung trebuie să se confrunte în prezent cu acuzații privind implicarea sa în scandalul de corupție din jurul președintelui sudcoreean Park Geun Hye.

Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume își pune în prezent speranțele în Galaxy S8, care va ajunge în magazine începând de vineri. Sudcoreenii vor astfel să contracareze concurența celui mai recent model de iPhone.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Samsung-steigert-Gewinn-um-fast-50-Prozent-article19811581.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − = 50