Samsung nu are nici o șansă în fața Apple

RTX1JBLR

Samsung nu are nici o șansă în fața Apple

Din nou Samsung câștiga mai puțin, chiar și în al doilea trimestru al anului. Motivul este, potrivit analiștilor, vânzările slabe ale noilor modele de smartphone. Concurentul american pare să fie imposibil de depășit și acum încep să pună presiune și alți concurenți.

Concernul sudcoreean de electronice, Samsung, se pare că nu reușește să se pună din nou pe drumul succesului. Concurentul american Apple rămâne astfel imposibil de depășit. Pentru al doilea trimestru din anul 2015 Samsung calculează o reducere a rezultatului operativ de fix patru procente în comparație cu anul precedent, la un total de aproximativ 6,1 miliarde de dolari (aproximativ 5,5 miliarde de euro), precum a anunțat concernul.

Dacă cifrele vor fi confirmate în cele din urmă, aceasta ar fi a șaptea scădere consecutivă a rezultatelor trimestriale. Vânzările se află la un nivel cu 8,4% mai redus în comparație cu anul precedent.

Potrivit analiștilor de vină este în principal nivelul redus al vânzărilor noului model de top de la Smasung, modelul Galaxy S6 cu varianta curbată Galaxy S6 Edge. Ambele dispozitive au dificultăți de a se remarca în fața modelelor iPhone ale concurentului american Apple. De asemenea, se mai adaugă deficitul de aprovizionare cu noile afișaje curbate pentru modelul Galaxy S6 Edge.

De ani de zile Samsung și rivalul său american Apple ne prezintă un duel amar, care are ca premiu supremația pieței mondiale de smartphone-uri.

Concurentul american cu sediul în California a reușit să își majoreze totalul vânzărilor de smartphone cu 40% la  61,2 milioane de dispozitive. Chiar și profitul a crescut simțitor, acesta urcând cu peste o treime la aproape 14 miliarde de dolari (aproximativ 12,8 milioane de euro).

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Samsung-bleibt-gegen-Apple-chancenlos-article15458491.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 79