Samsung o duce mai prost decât Apple

c43f3ca846b0c924ccf9472382055cc2Producătorul de smartphone-uri Samsung simte o slăbire a conjuncturii chiar mai puternic decât Apple. Cerearea de smartphone-uri și cipuri de memorie pare să fie în cădere liberă. La asta nu se aștepta nici unul dintre analiști.

Gigantul sudcoreean al electronicelor a primit în trimestrul patru din 2015 o lovitură puternică: datorită cererii foarte slabe de smartphone-uri și cipuri de memorie, profitul net s-a redus cu 40%, după cum anunță compania la Seoul.

Concernul a câștigat între octombrie și decembrie 3,2 trilioane de won (2,4 miliarde de euro), dar analiștii se așteptau la mult mai mult. Rezultatul operațional a crescut cu toate acestea în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent cu 16,1%, la 6,1 trilioane won.

Păstrarea acestor cifre și pentru anul 2016 se va dovedi o provocare datorită domeniului dificil în care activează compania dar și a cererii de elemente pentru tehnologia informației, care este într-o continuă scădere, explică cei de la Samsung. Acțiunile au închis pe bursa de la Seoul cu un minus de 2,55%. Valoarea bursieră a companiei s-a redus în anul 2015 cu 8 miliarde de dolari. Cel mai recent model smartphone al celor de la Samsung, Galaxy S6, nu s-a vândut la fel de bine pe cât sperau.

Samsung nu este singurul producător de smartphone-uri care are de suferit. Marți șeful Apple, Tim Cook, a explicat faptul că, compania americană se așteaptă pentru trimestrul curent la un declin al cifrelor de vânzare iPhone.

În trimestrul patru al anului 2015 Apple a vândut 74,8 milioane de unități din smartphone-urile sale, aproape la fel de mult ca și în perioada precedentă (74,5 milioane). Aceasta a reprezentat cea mai redusă creștere de la introducerea pe piață a modelului iPhone în 2007. Profitul Apple a crescut în trimestrul patru cu două procente față de perioada din anul precedent la 18,4 miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Samsung-ergeht-es-schlechter-als-Apple-article16873096.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − 69 =