Samsung oprește vânzarea de Galaxy Note 7

Untitled

Galaxy Note 7 poartă toate speranțele companiei Samsung. Dar startul vânzărilor la nivel mondial este cel puțin zdruncinat. Pe burse investitorii se răzbună.

Samsung oprește vânzările noului său smartphone Note 7 datorită unor probleme raportate la acumulatori, cerând inclusiv returnarea unităților deja vândute. Dispozitivele deja vândute vor fi înlocuite de altele noi, anunță concernul sudcoreean. Va dura circa două săptămâni pentru ca acest lucru să se întâmple. Schimburile vor începe în Coreea de Sud din 19 septembrie.

Potrivit rapoartelor din presă acumulatori cu defecte ar fi condus la incendii și explozii ale dispozitivelor. Galaxy Note 7 este disponibil deja în zece țări, printre care Coreea de Sud și SUA. Concernul coreean a amânat deja startul vânzărilor în câteva țări, pentru că, concernul a fost surprins de cererea extrem de mare.

Concernul de electronice a explicat anterior că s-a ajuns la amânări ale unor livrări datorită unor controale suplimentare de calitate. Galaxy Note 7 este disponibil de la mijlocul lunii august. Pe piața sa autohtonă concernul a oprit deja vânzările către clienți.

Agenția națională de știri Yonhap a raportat faptul că s-au înregistrat cinci incidente la nivel mondial în care smartphone-urile au explodat sau au luat foc în timpul încărcării acumulatorului. Pe unele pagini ale rețelelor sociale au fost încărcate fotografii și videoclipuri cu telefoane arse, a căror autenticitate nu a fost deocamdată verificată. În ciuda acestui fapt, acțiunile companiei au avut de suferit. Samsung a pierdut peste patru miliarde de dolari din valoarea sa de piață ca urmare a acestor incidente.

http://www.n-tv.de/technik/Samsung-stoppt-Verkauf-von-Galaxy-Note-7-article18552721.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 21