samsung pierde

DownloadedFile

 

Samsung si Apple in proces
Samsung a fost condamnat de catre un trbunal american sa plateasca 119,6 milioane de dolari companiei Apple, pentru incalcarea a doua dintre patentele sale. Verdictul a fost dat, vineri, de juratii din California, intr-un tribunal federal din San Jose, in cel mai recent proces care implică doi giganti ai tehnologiei.
Apple a cautat sa obtina$ 2 miliarde la proces, acuzand Samsung ca i-a incalcat patentele privind telefoanele mobile de tip smartphone.
De asemenea, instanta a stabilit ca Apple a incalcat patentele Samsung si i-a cerut celei dintai sa plateasca despagubiri de 158.000 de dolari.

Apple cere pagube $ 2,2 miliarde, după ce acuză Samsung ca a incalcat cinci dintre patentele sale care acoperă funcții, cum ar fi “slide to unlock”, a dispozitivelor sale. Samsung a negat orice ilegalitate si a urmarit sa obtina sase milioane $ , sustinand ca Apple i-ar fi incalcat doua dintre patente care au leguatura cu camera foto si transmisia video prin smartphone.

Acest verdict marchează ultima batalie juridica asupra proprietatii intelectuale intre primii doi factori de smartphone-uri din lume. Apple si Samsung au intrat in lupta patentelor, in multe tari si cu multi ani in urma. In urma cu doi ani, Samsung a fost obligat sa plateasca companiei Apple $ 930milioane dupa ce s-a constatat ca a folosit tehnologia Apple. Verdictul este inca contestat de catre Samsung.
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-27265633

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =