Samsung provoacă Tesla cu o tehnologie pentru baterii ce vor asigura autonomie autoturismelor electrice de 700 km la o singură încărcare

Samsung SDI a dezvăluit cea mai recentă tehnologie a sa pentru construirea de baterii, cu ocazia Frankfurt Motor Show din această săptămână, pas care ar putea reprezenta o provocare pentru Tesla și detronarea americanilor din poziția de lideri în domeniul producției de baterii. Celulele cilindrice pe bază de litiu-ion produse de Samsung pot fi grupate pentru a construi acumulatori ce ar permite extinderea autonomiei unui automobil electric până la 700 km cu o singură încărcare.

Pentru comparație, modelul de top al celor de la Tesla, Model S, are o autonomie de 315 mile (507 km). Model 3 în versiune Long Range are circa 310 mile autonomie, deci performanțe similare, iar Model X, care este un SUV oferă 289 mile (465 km). Samsung caută să ofere tehnologii versatile pentru baterii, care pot avea un impact major pentru piața vehiculelor electrice. Pentru Tesla o rețea îmbunătățită de stații Supercharger, pe care compania s-a angajat să o extindă masiv în regiunile urbane, ar putea anula necesitatea urgentă pentru acumulatori de capacitate mare.

Samsung a declarat că autonomia unui vehicul electric va depinde de câte astfel de module vor fi grupate în interiorul unui acumulator. Utilizatorii vor avea posibilitatea de a modifica numărul de module, precum iau sau pun cărți într-o bibliotecă, au mai adăugat reprezentanții Samsung. Spre exemplu, dacă 20 de module sunt instalate într-un vehicul electric premium, atunci autonomia se va situa între 600 și 700 kilometri. Dacă sunt instalate 10-12 module pe un sedan, atunci acesta va putea rula maxim 300 de kilometri. Acest pachet este de așteptat să atragă atenția producătorilor de automobile, pentru că aceștia vor putea proiecta vehicule a căror autonomie să depindă de numărul de module instalate.

http://www.teslarati.com/samsung-tesla-long-range-400mi-battery-technology/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 12