SAMSUNG IN SCADERE

_72489801_183118416Samsung raporteaza o scadere a vanzarilor de telefoane mobile

Samsung Electronics a raportat o scadere cu 4% a vanzarilor din divizia sa de telefonie mobila. Veniturile acestui sector au scazut la 32,3 miliarde de dolari in perioada ianuarie-martie. Samsung este cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, iar telefoanele reprezinta cea mai mare parte din profitul firmei.
Succesul din gama Galaxy de smartphone-uri a fost unul dintre cei mai mari factori de crestere Samsung din ultimii ani. Aceasta a ajutat compania sa disloce Nokia, drept cel mai mare producator de telefoane din lume in 2012. Cu toate acestea, concurenta in acest sector a crescut, fortand producatorii sa scada preturile, suferind astfel pe partea de profit.

In acelasi timp, cererea pentru smartphone-uri a pietelor dezvoltate , care au reprezentat factori cheie in cresterea sectorului de pana acum, a inceput, de asemenea, sa incetineasca.
” Aceasta este o dovada in plus ca piata globala de smartphone-uri se maturizeaza iar ritmul de crestere, pentru companii precum Samsung, a incetinit”, a declarat Andrew Milroy, un analist al firmei de consultanta Frost & Sullivan .
El mai adaugand că ” societatea va trebui sa se uite la introducerea unor modele de cost mai mici pe pietele emergente, pentru a sustine afacerea. ” La randul sau, Samsung a fost in cautarea de a lansa telefoane cu costuri scazute, pe pietele emergente.
http://www.bbc.com/news/business-27185556

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 24