Samsung trebuie să înlocuiască 1 milion de Note 7

galaxy-note-7-rueckruf

Dezastrul pentru Samsung este oficial: autoritatea americană pentru protecția consumatorului cere tuturor cumpărătorilor de Note 7 să le ducă urgent înapoi. Între timp se cunosc aproape 100 de cazuri în care acumulatorul dispozitivului s-a supraîncălzit.

Cu noul smartphone Galaxy Note 7 cei de la Samsung se confruntă cu mult mai multe incidente nefericite decât se credea anterior. Doar în SUA au fost înregistrate 26 de cazuri de arsuri și 55 de cazuri cu pagube materiale, se spune în declarație oficială de rechemare a autorității americane de protecție a consumatorului, CPSC. Datorită „riscului major de incendiu”, președintele CPSC, Elliot Kaye, a cerut tuturor utilizatorilor de Note 7 să îl returneze, indiferent că beneficiază de acest drept sau nu.

În total s-au înregistrat 92 de astfel de incidente în care smartphone-ul s-a supraîncălzit. La anunțul campaniei facultative de retur, datorită pericolului de incendiu, din urmă cu fix două săptămâni, Samsung avea doar 35 de astfel de incidente confirmate la nivel mondial. Aproape în același timp cu rechemarea oficială, Autoritatea Americană pentru Transporturi a anunțat că nu mai permite pasagerilor să ia cu ei în avion dispozitive de tip Galaxy Note 7, decât în cazul în care acestea sunt oprite și deconectate de la baterie.

În SUA fix un milion de dispozitive sunt afectate de rechemarea oficială, anunță CPSC (Consumer Protection Safety Commission). Prin rechemarea CPSC dispozitivul nu mai poate fi vândut în Statele Unite ale Americii, nici măcar de persoane fizice. Samsung a cerut deja proprietarilor de Galaxy Note 7 din toată lumea să nu îl mai utilizeze. Aceștia trebuie să îl închidă imediat și să îl returneze cât de curând posibil. Într-un mesaj video directorul american al companiei anunță, cu toate acestea, că numai aproximativ 130.000 de utilizatori ar fi returnat deja dispozitivul.

Samsung a anunțat că în SUA dispozitivele de înlocuire vor fi disponibile cel târziu pe data de 21 septembrie. Pe site-ul web al producătorului proprietarii unui Note 7 pot să verifice online dacă dispozitivul lor face parte din lotul cu probleme. Pentru asta trebuie ca proprietarii telefoanelor mobile să introducă numărul de serie sau codul IMEI (Internațional Mobile Station Equipment Identity).

http://www.n-tv.de/technik/Samsung-muss-1-Million-Note-7-ersetzen-article18656881.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 3