Samsung va investi 1,2 miliarde de dolari în “Internetul lucrurilor”

security_2016_iot-100634428-primary.idge

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, a anunțat, marți, că intenționează să investească aproximativ 1,2 miliarde de dolari în SUA până în 2020, pentru dezvoltarea tehnologiilor din domeniul așa-numitului “Internet al lucrurilor” (Internet of Things – IoT), transmite Reuters.

Într-un comunicat de presă, Samsung a precizat că va face aceste investiții prin subsidiarele sale din Silicon Valley, precum Samsung Global Innovation Center, pentru dezvoltarea de noi tehnologii și întărirea cooperării cu companiile de tip start-up.

Companiile tehnologice din întreaga lume sunt interesate de tehnologiile din domeniul IoT, care permit obiectelor uzuale de genul telefoane mobile și vehicule să comunice între ele, ca o nouă sursă de venituri, în condițiile în care vânzările de produse de genul smartphone-urilor încetinesc.

În ultimii ani, Samsung a achiziționat mai multe companii care dezvoltă noi produse și servicii, în speranța că astfel de eforturi îi vor aduce un nou motor de profit.

Firma de consultanță IDC estimează că piața globală pentru “Internetul lucrurilor” va ajunge la 1.700 miliarde de dolari în 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1