Samsung va vinde din 7 iulie telefoane Galaxy Note 7 recondiționate

Samsung Electronics, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a anunțat duminică că va începe în 7 iulie să vândă în Coreea de Sud o versiune recondiționată a smartphone-ului Galaxy Note 7, modelul pe care anul trecut l-a retras de pe piață din cauza unor defecte la baterie, transmite Reuters.

Vor fi folosite baterii diferite față de cele care au provocat explozii la anumite dispozitive, iar noile baterii au trecut testele de siguranță implementate după retragerea de pe piață a smartphone-ului Galaxy Note 7, a informat grupul sud-coreean.

Samsung a anunțat că va oferi în Coreea de Sud 400.000 de telefoane, botezate Galaxy Note 7 Fan Edition, la prețul de 699.600 woni (611 dolari) — cu aproximativ 30% mai mic decât prețul de la lansarea modelului original Note 7.

Samsung estima recent că profitul său a fost redus cu 5,5 miliarde de dolari din cauza problemelor cu Galaxy Note 7, în condițiile în care compania a vândut peste trei milioane de exemplare înainte de a retrage dispozitivul de pe piață.

Grupul sud-coreean a informat recent că a vândut 93 milioane de telefoane mobile, dintre care aproximativ 80% au fost smartphone-uri, și șase milioane de tablete în primele trei luni din 2017. Compania se așteaptă ca performanțele diviziei de telefoane mobilă să se îmbunătățească în trimestrul al doilea după lansarea în luna aprilie a modelelor Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − 56 =