Samsung vrea să vândă din nou modelul Note 7

Cazul incidentelor periculoase în care a fost implicat Galaxy Note 7 a fost un dezastru de PR fără precedent. Samsung are acum planuri de a recicla milioanele de unități retrase de pe piață și de a le repune în vânzare.

Lumea tehnologică așteaptă de câteva săptămâni lansarea celebrului Galaxy S8, care are rolul de a șterge din imaginea pătată de Note 7 care obișnuia să explodeze în mâinile sau buzunarele utilizatorilor. La scurtă vreme înainte de prezentarea modelului de top coreenii au zis să mai dea o șansă lui Note 7, care este totuși un dispozitiv performant. Concernul are astfel planuri de a retrimite pe piață dispozitivele intacte pe care le-a retras.

Pare o idee foarte trăsnită, oare cine ar mai cumpăra așa ceva? Dar dacă ne uităm cu atenție este o decizie bună din mai multe puncte de vedere. În primul rând există o problemă privind mediul încojurător: în octombrie 2016 s-a spus că Samsung vrea să distrugă toate exemplarele de Note 7 pe care le-a produs, fără a refolosi componente din acesta, nici măcar cele scumpe. Acest lucru a fost raporat de revista tehnică “Motherboard”. Rezultatul ar fi aproximativ 420 de tone de deșeuri electronice, o nebunie din punct de vedere economic și ecologic.

În al doilea rând dispozitivele recondiționate nu ar trebui să mai prezinte un risc pentru utilizator. Pentru că suntem convinși că nici un alt smartphone din lume nu ar fi la fel de amănunțit testat și verificat, precum un Note 7 recondiționat. Coreenii nu își mai pot permite să greșească.

Așa că Samsung alege calea reciclării. Dispozitivele vor fi echipate probabil cu un acumulator de dimensiuni mai mici, dispozitivele vor fi vândute strict ca și marfă second-hand și vor etichetate corespunzător, prețul fiind unul pe măsură. Spre exemplu operatorii de servicii telecom le vor putea comercializa ca și dispozitive recondiționate sau ca dispozitive de închiriat. Ca și posibile piețe de desfacere coreenii ar putea alege țări în curs de dezvoltare, precum Vietnam sau India, au scris în februarie cei de la “ZDNet”. În total cei de la Samsung au livrat 4 milioane de dispozitive, dintre care 2,5 milioane ar trebui să fie încă în stoc, neatinse.

http://www.n-tv.de/technik/Samsung-will-Note-7-wieder-verkaufen-article19769177.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 + = 61