Sănătatea nu trebuie sa fie un business. Cei mai bogati oameni din lume vor sa prabuseasca industria farma si sistemul de asigurari medicale

Cel mai bogat om din lume, cel mai mare bancher si cel mai prolific investitor pun bazele unei companii de sanatate non-profit care va prabusi industria farmaceutica, dar si pe cea a sistemelor de asigurari medicale. Magnatii detin companiile Amazon, JPMorgan si Berkshire Hathaway.

Costurile mult prea mari ale serviciilor medicale i-au determinat pe cei mai bogati oameni din lume sa ia atitudine.

Jeff Bezos, care are statutul de cel mai bogat om din lume, fiind CEO Amazon, cel mai mare retailer din SUA, impreuna cu Warren Buffet, CEO al Berkshire, unul dintre cele mai admirate conglomerate multinationale si Jamine Dimone, detinatorul JPMorgan, cea mai mare banca lume, considera ca sanatatea nu ar trebui sa fie un business.

Acestia au initiat un proiect care va transforma definitiv lumea serviciilor medicale. Proiectul este inca intr-un stadiu incipient, in curs de planificare si inca nu i s-a dat o denumire.

Potrivit Quartz, scopul acestuia este de a oferi “asistenta medicala simplificata, de inalta calitate si transparenta, la un cost rezonabil” celor peste 1,2 milioane de angajati ai celor trei companii participante.”

Numele extrem de importante ale companiilor detinute de cei mai bogati oameni din lume au facut ca proiectul sa aiba deja un impact in piata. Astfel, actiunile companiilor farmaceutice CVS si Express Scripts au scazut.

Aceeasi prabusire a fost inregistrata si in domeniul serviciilor de asigurari medicale, unde companii precum Cinga, Aetna sau UnitedHealh au inregistrat scaderi de 5% ale actiunilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − = 84