Sancțiunile rusești dăunează economiei UE

Sancțiunile europene împotriva Rusiei vor fi prelungite din nou. Acest lucru afectează economia UE, în special cea a Germaniei. După estimări ar fi vorba despre peste o sută de miliarde de euro.

Pierderile companiilor europene cauzate de aplicarea sancțiunilor împotriva Rusiei ajung la mai mult de 100 de miliarde de euro, conform estimărilor efectuate de experți economici germani. Administratorul Comitetului Economic pentru Germania de Est, Michael Harms, a declarat că faptul că încă se plătește acest preț enorm chiar dacă nu există nici un fel de progrese în procesul de pace, duce la creșterea frustrării în general în economie.

Conform unui studiu actual al Institutului pentru Economie Mondială de la Kiel, sancțiunile afectează Rusia doar în proporție de 60%. 40% din pierderile comerciale sunt suportate de 37 de țări care le-au impus, printre care membri UE și SUA. Printre statele din vest, Germania este cea mai afectată, suportând 40% din pierderi. Cercetătorii au evaluat cu toate acestea doar primii ani în care s-au impus sancțiunile, 2014 și 2015.

Măsurile punitive împotriva Rusiei sunt o reacție la acțiunile Rusiei în criza din Crimeea și anexarea acestei peninsule. La summit-ul UE de joi seara de la Bruxelles sancțiunile au fost prelungite până în iulie 2018.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Russland-Sanktionen-schaden-EU-Wirtschaft-article20186182.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 6