Sandalul cărnii scutură Brazilia

Europa, SUA sau China: nici o țară nu exportă atât de multă carne precum o face Brazilia. Acum activitățile criminale din domeniu sunt făcute publice și președintele țării, Michel Temer, organizează reuniuni de criză. Este posibil ca afacerile să aibe de suferit.

Un scandal privind carne alterată afectează în acest moment cel mai mare exportator de carne din lume, Brazilia. Până acum în cadrul operațiunii “Carne Fraca” (carne stricată) au fost arestate 20 de personae. Acestea ar fi organizat vânzare de carne putredă și alterată amestecată cu produse proaspete. Afectat de aceste practici este și cel mai mare producător de carne din lume, JBS. Chiar și 33 de ofițeri de control alimentar au fost anchetați până în prezent.

După cum spune Ministerul Agriculturii, au fost închise până acum trei unități productive și 21 de alte unități au fost puse sub observații speciale. Carnea expirată sau putrezită a fost amestecată cu carne proaspătă și apoi cu substanțe chimice pentru a o face plăcută la vedere, după care era plasată din nou pe rafturile magazinelor. În plus, s-ar fi procesat chiar și capete de porci care au fost introduse în mezeluri, raportează portalul “O Globo”.

Nu se știe încă sigur dacă astfel de produse ar fi ajuns și la export. Uniunea Europeană, China sau SUA au cerut informații în acest sens. Ministerul a subliniat faptul că s-a introdus un sistem mai strict de control pentru cele 4837 de unități productive, care exportă carne în peste 160 de țări.

Exportul aduce în fiecare an peste 14 miliarde de dolari pentru Brazilia. După discuții îndelungate chiar și SUA și-a deschis piața pentru carnea provenită din Brazilia. Guvernul numit de președintele Michel Temer s-a orientat către o dezvoltare a agriculturii, în afară de carne Brazilia mai exportă cantități enorme de soia pentru furaj.

Temer a organizat reuniuni de criză la care participă miniștrii. Poliția federal a fost pe fază, interceptând convorbiri telefonice importante. Fix 1100 de polițiști sunt implicați în investigații. Neobișnuit pentru govern, planurile lor de acțiune au fost publicate și în limbile engleză și spaniolă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fleischskandal-erschuettert-Brasilien-article19753575.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =