SAP crește peste așteptări

6b20057a3e40a455b01b2b2e9d46f074

Tânăra afacere cu cloud computing a concernelor germane de software merge foarte bine. Acționarii aduc speranțe pentru directorul executiv al SAP, care demarează o răscumpărare de acțiuni. Dar și angajații profită de pe urma acestei tendințe pozitive.

SAP și-a surprins investitorii cu o majorare a prognozei. Dar va fi și mai bine. Directorul executiv Bill McDermott presupune că, concernul va crește și mai rapid în viitor. Într-un interviu pentru Wall Street Journal ce avut loc după prezentarea cifrelor a spus că ia în considerare și o răscumpărare de acțiuni în anul care vine.

Portofoliul SAP este foarte popular printre clienți. Rezultatele sunt astfel peste așteptări. Pe întregul an compania vrea să crească cu 6,5-8,5% în cazul afacerilor cloud și software. Anterior ei se așteptau la o creștere între 6 și 8 procente.

Veniturile din subscripțiile cloud și din activitățile de suport sunt estimate anual la 3-3,05 miliarde de euro, ceea ce de asemenea depășește estimările anterioare. Anul precedent cifra s-a ridicat la 2,3 miliarde de euro. Chiar și în cazul rezultatului operațional concernul software a ridicat prognoza: ar trebui ca acesta să se situeze între 6,5 și 6,7 miliarde de euro după ce anul trecut s-a înregistrat 6,35 miliarde de euro.

În perioada dintre lunile iulie și septembrie veniturile din subscripții cloud și activități de suport au crescut cu 28% până la 769 de milioane de euro. În total SAP a adunat din afacerile cloud și software 4,46 miliarde de euro, deci un plus de opt procente. Vânzările de licențe software au crescut de asemenea cu 2% pentru un total de 1,03 miliarde de euro. Vânzările totale au crescut la 5,38 miliarde de euro, ceea ce corespunde unei creșteri de opt procente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/SAP-waechst-schneller-als-geplant-article18905201.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − = 5