SAP își sporește semnificaitv câștigurile

05b2495c094f7c1c7cac8a0bf6664de3

Nimic nou la SAP: concernul de software confirmă cifrele sale preliminare pentru primul trimestru al anului curent. Analiștii au încredere că această companie va înregistra un rezultat favorabil și în al doilea trimestru. Concernul de software SAP a reușit să își sporească semnificativ rezultatul în primul trimestru, mulțumită costurilor reduse și în ciuda vânzărilor nesperat de slabe. Profitul după taxe a crescut cu 38% la 570 de milioane de euro, după cum anunță concernul de software.

În urmă cu un an provizioanele pentru achiziții și programul de bonus pe bază de acțiuni au afectat bilanțul, precum au făcut-o și costurile pentru restructurarea unor părți din companie în anul 2014. Marele său program de restructurare a fost demarat anul trecut în al doilea trimestru. În ciuda reducerii locurilor de muncă, concernul de software a adunat un total de 78.230 de angajați anul trecut, deci cu 3700 persoane mai mult ca și în urmă cu un an. Majoritatea dintre aceștia au fost angajați noi.

De mai bine de două săptămâni compania și-a prezentat cifrele cheie. Vânzările au fost surprinzător de slabe, vânzările de licențe de software au urcat doar cu cinci procente pentru un total de 4,73 miliarde de euro. Analiștii se încred însă în această companie membră DAX și emit perspective pozitive pentru al doilea trimestru.

SAP estimează un efect valutar pozitiv asupra vânzărilor și profitului operațional, datorat slăbiciunii monedei euro. Dacă va rămâne neschimbat cursul de schimb de la finalul lunii martie, atunci pe întregul an se va putea înregistra o creștere suplimentară de unu până la trei procente în cazul cifrei de afaceri ajustate. În al doilea trimestru efectul se va situa între 0% – 3%. SAP a confirmat cifrele preliminare pentru primul trimestru, publicate cu doar două săptămâni în urmă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/SAP-steigert-Ergebnis-deutlich-article17512441.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 + = 30