SAP își umple buzunarele

a8a4ea8b7f7ace05f4e59c595e2bc403

Gigantul german producător de software, SAP, face cele mai bune afaceri în al doilea trimestru și depășește așteptările analiștilor. Softiștii de la Waldorf datorează aceste cifre bune în special unui anumit domeniu.

Concernul software SAP a câștigat semnificativ mai mult în al doilea trimestru, din punct de vedere al profitului operațional, datorită păstrării unei rate mari de creștere în afacerile sale cu servicii cloud. Rezultatul ajustat al companiei a crescut comparativ cu același trimestru din anul precedent cu 1,5 miliarde de euro, anunță reprezentanți ai companiei.

Liderul de piață din domeniul software de gestiune pentru companii a înregistrat din aprilie până în iunie o cifră de afaceri de 5,24 miliarde de euro, ajustată apoi în fața efectelor valutare și speciale rămâne o creștere de 5,24 miliarde de euro. SAP s-a descurcat astfel în cazul profitului operațional ceva mai bine decât se așteptau analiștii. Aceștia au declarat în cadrul unui sondaj Reuters că profitul nu va depășit 1,45 miliarde de euro. La scurtă vreme după debutul tranzacționării pe bursa de la Frankfurt acțiunile SAP au crescut cu 3,8%.

SAP nu a fost niciodată într-o poziție mai bună, a declarat CEO-ul Bill McDermott. Unii analiști se temeau că votul britanicilor pentru ieșirea din Uniunea Europeană ar putea încurca afaceri importante ale SAP de săptămâna trecută, iar companiile ar putea să fie reticente în emiterea de noi comenzi, pe fondul unui nivel ridicat de incertitudine.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/SAP-macht-sich-die-Taschen-voll-article18230281.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 77 = 86