SAP, Oracle și Cloud

3llq2135

SAP, Oracle și Cloud

SAP, Oracle și multe alte companii de software își trec din ce în ce mai mult afacerile în zona de cloud. Deși acest lucru place clienților, rentabilitatea are de suferit. Cum se implementează o schimbare de strategie arată un gigant al industriei.

Acțiunile SAP au ajuns la cel mai scăzut nivel de la mijlocul anului 2012. Pentru cea mai recentă scădere de curs este de vină prognoza redusă pentru profitul operativ scutit de efectele valutare. SAP așteaptă pentru anul 2014 doar 5,6-5,8 miliarde de euro. Motivul este construcția accelerată a afacerii Cloud. Aici clienții plătesc lunar pentru software pe internet o sumă derizorie și egală, în timp ce afacerile cu licențe se bazează o singură achiziție costisitoare. Acest lucru reduce din profitabilitatea pe termen scurt și mediu, pentru că sunt înregistrate mai multe costuri cu funcționarea centrelor de calcul.

SAP are succes îndeosebi în zona de Cloud, dinamica de creștere ia avânt. Acest lucru vine în detrimentul marjei de profit pentru că afaceerea cu licențe va fi canibalizată, spune Mirko Maier, analist în cadrul Landesbank Bande-Wurttemberg. La începutul anului cei de la Walldorf au ridicat marja de profit de la 35% din 2015 până în 2017 prin intermediul expansiunii în zona de Cloud. Pe lângă avertismentul de profit acțiunile SAP se află în acest moment sub efectul grijilor investitorilor și de asemenea se observă un fenomen în special printre investitorii corporate pentru că datorită încetinirii economiei globale va scădea și volumul investițiilor în afaceri software.

http://www.teleboerse.de/analysen/SAP-Oracle-und-die-Cloud-article13850351.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =