Saptamana Politiei Bihorene, activitati si petreceri

Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române.

Ziua Poliţiei Române va fi marcată în Judeţul Bihor printr-o serie de evenimente menite să exprime recunoştinţa faţă de cetăţean, cel în slujba căruia se află în permanenţă poliţistul bihorean.

Luni, 20 martie 2017, începând cu ora 07.30 – 08.00, poliţiştii rutieri au organizat două activităţi cu patrulele şcolare de circulaţie, una pe D.N. 76 Sânmartin, în zona adiacentă Şcolii Gimnaziale Sânmartin, iar cea de a doua la Şcoala Gimnazială „Dacia” din municipiul Oradea .

Marţi, 21 martie în Orăşelul Copiilor din municipiul Oradea va fi organizată o expoziţie în cadrul căreia vor fi expuse peste 100 de desene cu mesaje preventive, realizate de elevi din clasa întâi din 17 unităţi şcolare din judeţul Bihor, implicaţi de poliţiştii de prevenire bihoreni în proiectul naţional „Şcoala Siguranţei Tedi”.

Miercuri, 22 martie, începând cu ora 12.00, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Municipiul Oradea se va desfăşura ce-a de-a zecea ediţie a Concursului cu tematică preventivă „Şcoala fără violenţă”. Concursul este organizat de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi cu cei ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”.

Miercuri, 22 martie, începând cu ora 10.00, respectiv 13.00 la sediul Poliţiei Municipiului Oradea (strada Calea Aradului) se va desfăşura activitatea educativă „Poliţist de ordine publică pentru o zi”. Joi, 23 martie, începând cu ora 10.30, la Poligonul de Tragere din cadrul Bazei Sportive „Dinamo Oradea” din Municipiul Oradea, se va desfăşura competiţia „Cupa Poliţiei Bihorene la Tir” pentru jurnalişti.

In ultima zi, vineri 24 martie, incepand cu ora 09.00 va avea loc Şedinţă Festivă în Sala de Festivităţi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. Iar sărbătoarea va fi marcată începând cu ora 11.00, când cetăţenii sunt invitaţi la un eveniment dedicat exclusiv publicului, organizat în aer liber, în Piața Unirii din Municipiul Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 10 = 18