Sapte decizii care duc la o viata sanatoasa

 

newyearnewyou

  1. Practica respirația profundă de două ori pe zi, timp de cinci minute.

Stresul este cel mai mare inamic. Respirația profundă și modificările de comportament pot controla reactia la evenimente stresante. Rupe cercul vicios al stresului, cu un răspuns productiv la orice tip de eveniment stresant: respira adanc prin nas si pe gura. Pune un deget pe buric si concentreaza-te pe miscarea abdomenului în timp ce inspiri si expiri. Respirații adânci ca acestea pot acționa ca o mini meditatie. Trecerea la o respirație mai lentă în perioade de tensiune te poate ajuta să te calmezi si iti permite să funcționezi mai bine mental si fizic.

  1. Onoreaza orele de somn.

Atunci când ești ocupat, este ușor sa spui ca lucrul pe care doresti sa-l sacrifici este somnul. Dar ai nevoie de somn din mai multe motive, iar unul dintre cele mai mari este că, pentru învățare optimă si rezolvarea problemelor, creierul tau are nevoie de odihna. Dormi timp de 6,5 până la 8,5 ore pe noapte.

  1. Mergi pe jos 10.000 de pasi pe zi.

Pentru a obține beneficiul maxim cand vine vorba de sanatate si fara sa depui multa munca, mergi pe jos 10.000 de pasi in fiecare zi. Cercetarile arată că este numărul de pași care pot ajuta oamenii să piardă în greutate și să câștige controlul diabetului zaharat. Încearca aceste exerciții de interior atunci când temperatura de afara este prea scazuta:

-Mergi pe scări în loc de lift.

-Fa câteva ture în jurul biroului sau a casei in fiecare oră.

  1. Alege mancarea cu înțelepciune.

Intr-un nou studiu fascinant, cercetatorii de la Brigham & Womens Hospital din Boston, au examinat obiceiurile alimentare si dosarele medicale a aproape 55.000 de femei de peste 26 de ani. Cele care au mancat cele mai multe produse cu mai putine grasimi si proteine slabe si care au stat departe de alcool, au avut cu 13 la suta mai multe sanse de a rămâne mobile și independente, comparativ cu cele ale caror diete au fost mai putin sanatoase.

  1. Cunoaște valorile normale pentru sanatate

Pastreaza in minte, pe tot parcursul anului urmatoarele valori:

-120/80 sau mai mică: O valoare normală a tensiunii arteriale

-35 sau mai puțin (pentru femei) sau 39 sau mai puțin (pentru bărbați): O circumferinta a unei talii sanatoase masurata la buric.

-Antrenament fizic de mai multe ori pe saptamana

  1. Ofera-i creierul tău un antrenament.

Suntem mari fani ai puzzle-urilor care stimuleaza creierul. Încearcă site-uri, cum ar fi BrainHQ.com pentru stimulare, sau integramele cum ar fi cuvintele încrucișate de zi cu zi, Sudoku sau un puzzle.

  1. Concentreaza-te pe dezvoltarea personală.

Dezvoltarea personală este una dintre cheile fericirii. Un studiu recent efectuat pe studentii care au absolvit recent, a dovedit ca este foarte important sa te concentrezi pe fericire,

Adulții tineri care au petrecut primii doi ani de școală în atingerea unor obiective materialiste (bogăție, cum arată și faima) au fost mult mai puțin fericiți decât cei care au atins obiectivele personale mai intrinseci, cum ar fi implicarea în comunitățile lor sau inconjurati de prietenii apropiați.

http://www.success.com/article/7-healthy-resolutions-you-should-make

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2